PTT 1. Lig’in ilk yarısına çok iyi bir başlangıç yapan Samsunspor, son 8 haftada sadece 1 gol atabildi. Kırmızı-beyazlılar son galibiyetini 8 hafta önce ligin 11. haftasında kendi sahasında oynadığı Adanaspor’a karşı 2-1’lik skorla alırken, bu maçtan sonra oynanan 8 maçta sadece 1 gol attı, galip gelemedi. Samsunspor bu maçlarda 3 beraberlik alarak 3 puan toplayabildi.

Puan silme cezasıyla birlikte 22 puana gerileyen Samsunspor, ligin 19. haftasında topladığı 22 puanla küme düşme potasında bulunan Şanlıurfaspor’un 2 puan üzerinde 12. sırada yer alıyor.

Samsunspor’un 8 haftadaki tek golünü ligin 18. haftasında oynanan Altınordu karşılaşmasında Ofoedu kaydetti. Ofoedu penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 4’e çıkartırken, attığı bu golle birlikte 16 haftalık gol orucuna son vermiş oldu. 6 golle takımın en golcü ismi konumunda bulunan Mehmet Çakır ise ligdeki en son golünü 11. haftada oynanan Adanaspor’a karşı attı. Çakır, bu maçtan sonra oynanan 8 haftada gol atma becerisi gösteremedi.
Samsunspor’da 3. sezonunu geçiren forvet oyuncusu Ekigho, oynadığı 16 karşılaşmada takımı adına gol atma becerisi gösteremedi. 4 golü bulunan Mustafa Sevgi ve Kone, 9 haftadır gol atma becerisi gösteremezken, 3 golü bulunan Ersel 8, 1 golü bulunan Alperen de 11 haftadır gol sevinci yaşayamadı.

Takımı adına 1 gollük katkı yapan ve bütün maçlarda 90 dakika görev yapan N’Diaye, tek golünü ligin ilk maçında Altınordu’ya attı. N’Diaye bu maçtan sonra 90 dakika görev yaptığı 18 karşılaşmada gol atma becerisi gösteremedi.
Samsunspor, oynadığı 19 karşılaşmada 23 gol kaydederken, kalesinde ise 20 gol gördü. Kırmızı-beyazlılar hafta sonunda ligin son sırasındaki Karşıyaka ile karşılaşacak.