MUŞ'un Hasköy ilçesinde avcılar tarafından bulunan yaralı şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Av tüfeğiyle vurulduğu anlaşılan şahin, tedavinin ardından doğaya salınacak.
Hasköy ilçesi kırsalında yaralı halde bulunan şahine, avcılar tarafından ilk tedavi yapıldı. Yaralı şahin daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Av tüfeğinden çıkan saçmalarla kanadından yaralanan şahin, tedavi altına alındı.
Yaralı şahini bulan avcılardan Ahmet Arme, "Şahin, bölgemizde yaşama alanı bulan ve nadir görülen kuş türü. Bu hayvanları kaçak yollarla Arap ülkelerinden gelip avlayanlar da var. Vatandaşların bu tür kuşlara karşı duyarlı olmaları ve yaralı buldukları hayvanları gerekli birimlere ulaştırmaları gerekiyor. Biz şahini yaralı olarak bulduktan sonra kanadına antibiyotik içeren krem sürdük ve sonrasında bir karton kutunun içine koyarak yetkililere ulaştırdık" dedi.
'ÖRNEK DAVRANIŞ'
Yaralı şahini kendilerine ulaştıran avcılara teşekkür eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Haydar Daşdemir de şöyle konuştu:
"Vatandaşlar şahine 2 gün tedavi uyguladıktan sonra yarası iyileşmeyince bize getirdiler. Şahini veteriner hekimler tedavi altına aldı. Şahinin tedavisi eğer burada yapılmazsa Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine göndereceğiz. Eğer tedavisi yeterli olursa şahini tekrar doğaya bırakacağız. Hasköylü avcılarımızın bu davranışının tüm avcılara ve vatandaşlara örnek olmasını istiyoruz."

FOTOĞRAFLI