AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yılmaz Tunç teşkilat mensupları ile birlikte 7 Haziran genel seçimler kapsamında ziyaretlerine Bartın Merkez, ilçe, belde ve köy ziyaretlerine devam ederek iktidarları döneminde yapılan ve hedefleri anlatmaya devam ediyor. Her gittiği yerde halkın yoğun ilgisi ve alakası ile karşılaşan AK Parti adaylarından Yılmaz Tunç Merkez Geriş, Terkehaliller ve Amasra ilçesine bağlı Şükürler köyünde yoğun ilgi ile karşılandı.
Merkez Geriş Köyünde genelde gençlerin yoğun ilgi ve sevgi gösterileri yaptığı ziyaretlerde konuşan AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç konuşmasına, seçim çalışmalarının başından beri AK Parti adayları olarak seçmenlerden büyük bir ilgi ve alaka gördüklerini ifade eden Tunç, “Öncelikle bu teveccühünüz için sizlere teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimleri ülkemiz ve Bartın’ımız için çok önemli. Bu seçimlerde vereceğimiz kararla 13 yıldan bu yana ülkemizin AK Parti iktidarı ile her alanda elde ettiği kazanımlar kalıcı hale gelip devam mı edecek, yoksa eski Türkiye dediğimiz kriz günlerine geri dönülerek, heba olma kararı mı olacak” dedi.
Milletvekili Tunç gazete manşetleri ile AK Parti öncesini hatırlatarak;“Bu gün popülist politikalarla ülkemizi yeniden eski günlere götürmek isteyenler aslında o karanlık dönemin sorumluları. Yaşanacak bir Türkiye vadedenler Türkiye’nin AK Parti ile yaşanılabilir hale geldiğini aslında çok iyi biliyorlar. AK Parti’den önceki Türkiye’de koalisyonlar vardı. Siyasi krizler vardı. Ekonomik krizler birbirini izlerdi, bankalar batar, dolar bir gecede iki katına fırlardı, çeteler, mafyalar vardı, Milli irade aleyhinde senaryo yazanlar, karanlık planlar üretenler vardı. AK Parti’den önce olağanüstü hal vardı, terör vardı, faili meçhuller vardı, gözyaşı vardı, analar ağlıyor, şehit cenazeleri yüreklerimizi yakıyordu” sözlerine yer verdi.
“PARASI OLAN OKULA GİDERDİ”
Milletvekili Tunç AK Parti öncesi okul masraflarının cep yaktığını belirterek, “Asgari ücretli bir vatandaşımız iki maaşını okullar açılırken kitap ve okul masraflarına vermek zorunda kalırdı. Hatta parası ile kitap bulamazdı. Bu gün ise ders kitapları öğrencilerimize ücretsiz veriliyor. Geliri yeterli olmayan ailelerimizin ilk ve ortaöğretime devam eden çocuklarının adına annelerinin hesabına; Sağlık kontrollerinde çocuk başına 35 TL, İlköğretim erkek öğrenci başına 35 TL, İlköğretim kız öğrenci başına 40 TL, Ortaöğretim erkek öğrenci başına 50 TL, Ortaöğretim kız öğrenci başına 60 TL ödüyoruz” dedi.
Tunç, konuşmaların sonunda köy halkıyla fotoğraf çektirdi.