İzmir’de, çocuklara erken yaşta ağız ve diş bakımı alışkanlığını kazandırmak için harekete geçen Konak Belediyesi, 1 ve 2 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ağız ve diş bakımı taraması başlattı.
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliğinde ilki Basmane bölgesinde gerçekleştirilen taramada, ilk etapta 100 anne ve çocuğuna ulaşıldı. Konak Belediyesi’nin Basmane Semt Merkezi’nde yapılan çalışmaya, Türk Diş Hekimleri Birliği’ne bağlı gönüllü diş hekimleri de destek verdi. Çocukların ağız ve diş bakımları yapılırken, annelere de diş sağlığı ve ağız bakımı konusunda eğitimler verildi. Ağız ve diş sağlığı taramasına katılan miniklerin heyecan ve merakları ise dikkatlerden kaçmadı.
Çocuklarda ağız ve diş sağlığının erken yaşlarda başlamasının çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, annelere doğru diş fırçalama tekniklerini de uygulamalı olarak gösterdi. Etkinlik sonunda Konak Belediyesi’nce annelere, içerisinde çocukların ihtiyacı olan malzemelerin bulunduğu bir çanta hediye edildi.