Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Avcılık ve Avcı Eğitimi Kursu büyük ilgi gördü.
Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Avcılık ve Avcı Eğitim kursu Halk Eğitim Merkezinde tamamlandı. Bilgisayar destekli kursu 20 kursiyer başarı ile tamamladı.
Yetkililer, “20 kursiyerin kurs gördüğü kursta av tüfeklerinin tanıtım, İlk yardım, ekoloji bilgisi, Yurdumuzdaki av hayvanları, avlanmada kullanılan malzemeler, yırtıcılar, avcılık ile ilgili mevzuat, avcılığın felsefesi ve özü ile ilgili konular anlatıldı. Beş gün devam eden kursta toplam 32 saat kurs verildi. Kursun 24 Saatlik bölümünde Ziraat Mühendisi Erdem Çetin, 8 Saatlik Güvenlik ve İlk yardım bölümünde ise Polis Memuru Tahsin Sever öğreticilik yaptı. Kurs sonucunda yapılan sınav sonucunda başarıla olan 20 kursiyerlere sertifika verilecek” diye konuştular.
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerden Emin Akkaş, “ Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kurs için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Kursta öğrendiklerimizi av sahasında uygulayacağız” dedi.
Ayrıca Halk Eğitim Merkezi İdarecileri, “devam eden kursların yanında açılması planlanan Osmanlı Türkçesi kursu, Ebru Kursu ve Kalorifer Ateşçiliği kurslarına katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezimize başvuruda bulunmaları gerekir” dediler.(MB-EFE)