Muğla’da değişik etkinliklerin düzenlendiği ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Muğla Engelliler Derneği’nde engelli gençlere ve çocuklara oyuncak dağıttı. Küreci, düzenlenen etkinlikte engelliler ile birlikte Zeybek oynadı.
AK Parti İl Başkanı Küreci, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenerek bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Otizmle mücadele için farkındalık yaratmak kadar ailelerimize de büyük sorumluluk düşüyor. Bilindiği gibi Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlık. Bizlerin görevi toplumumuzun bu bireylerini bu tür rahatsızlığı olan ailelerimiz onları evlere hapsetmemeli, onların iyileşmesi için doktorlarına danışmalı ve sosyal hayatın içinde onların arkadaşlarıyla birlikte var olmalarına yardımcı olmaktır. AK Parti iktidarı döneminde her alanda olduğu gibi otizmli çocuklarımızın da bakımı ve sosyal hayata kazındırılması konusunda birçok çalışma yapıldı. Bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, toplumumuzun bu tür konularda daha bilgili ve bilinçli olduğu, bu tür engellerin aşılacağını düşünüyorum” dedi.
Muğla Engeliler Derneğinde düzenlenen etkinliğe Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkan Vekili Mehmet Güven, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Nizamoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve engelli aileleri katıldı.