Ümit TÜRK/İSTANBUL, () KABATAŞ'ta bir kadının bebeğiyle birlikte, bir grubun saldırısına uğradığını iddia etmesi üzerine başlayan tartışmalar sonrası bazı köşe yazarlarının haksız eleştirilere maruz kaldıklarını gerekçe göstererek, aynı gün "Diliniz Kaba, Vicdanınız Taş" başlığıyla yazı yazan 16 köşe yazarı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti grup toplantısında kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu öncesi aralarında söz konusu ortak başlıklı yazıya imza atan yazarların da bulunduğu bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

"ÖZEL BİR YERDEN TALİMAT ALMADIK"
Gazeteci ve Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk yaptığı açıklamada, "Bir süre önce Kabataş olayını yeniden köpürtüp bunu bahane ederek, 4 tane kadın yazar arkadaşımızın sosyal medyada ve gazete köşelerinde linç edilmeye çalışılmasını protesto etmek amacıyla bir grup yazar olarak aynı başlıkta bir makale kaleme aldık. Bu sayı 15 de olabilirdi, 50 de olabilirdi. Özel bir organizasyona gitmedik. Özel bir yerden talimat ta almadık. Bunlar bizim yıllarca aynı kurumda beraber çalıştığımız meslek arkadaşlarımız. Özellikle dünya kadınlar gününde kadın gazetecilere yapılan ahlaksızca, edepten ve adaptan yoksun bu linçi protesto etmek için bu makaleleri kaleme aldık" dedi

"ANA MUHALEFET PARTİSİ İLK DEFA GAZETECİLERLE MAHKEMELİK OLUYOR"
Başka köşe yazarlarının eleştirmesini makul karşıladıklarını ifade eden Öztürk, Ana muhalefet partisi liderinin kendi grup konuşmasında ortak başlıkla yazı yazan gazetecileri; vicdan, din, namus, ahlak, kitap sorgusuna tutup 'sizlerde bu var mı' diye hakaret ederek bir siyasi tartışma içerisine çektiğini söyledi. Siyasetçilerin muhatabının siyasetçiler olduğunu, gazetecilerin muhatabının ise gazeteciler olduğunu dile getiren Öztürk, "Biz gazetecilerle muhatap olmaya alıştık ama bir ana muhalefet partisi liderinin hakaretine asla maruz kamayı kabul etmeyiz" dedi. Türkiye'de gazetecilerin, ilk defa ana muhalefet partisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Öztürk, "Sanırım ilk defa ana muhalefet partisi, muhalefetteyken gazetecilerle mahkemelik de oluyor" dedi. Öztürk son olarak, bu duruma ses çıkarmadığını söylediği basın meslek kuruluşlarına da teessüflerini bildirdiklerini ifade etti.
Avukat Cihat Gökdemir de, "Bu yazılar tamamiyle mesleki dayanışma amacıyla yapılmıştı. Ancak bu siyasi bir tartışma ortamına çekildi. Bu tartışma ortamında Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel başkanı kendi parti toplantısında, bu yazıyı yazan arkadaşlar için çok galiz hakaretler ve tehdite varan laflar etti. Biz de bu anlamda bugün Cumhuriyet Savcısı'na bir suç duyurusu yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Savcılığa sunulan ve Kılıçdaroğlu'nun cümlelerinin de yazılı olduğu 4 sayfalık dilekçede, Gazeteciler Abdulkadir Selvi, Abdülhamit Güler, Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Yasin Aktay, Cemile Bayraktar, Ersoy Dede, Esra Elönü, Fuat Uğur, Halime Kökçe, Kemal Öztürk, Merve Şebnem Oruç, Murat Çiçek, Kenan Alpay, Mahmut Övür ve Saadet Oruç; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "hakaret" ve "kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

(FOTOĞRAF)