Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, başta kamu binaları olmak üzere tüm alanları engellilerin daha rahat kullanabileceği hale getireceklerini söyledi.
2 Nisan Dünya Otizm Günü dolayısıyla Elazığ’daki sivil toplum kuruluşları, dernekler ve kamu kurum kuruluşları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe katıldı. İzzetpaşa Meydanı’nda başlayan yürüyüş öğretmenevi önünde son buldu. Burada konuşan Sağlık İl Müdürü Vekili İbrahim Halil Akkuş, otizm konusunda farkındalığın arttırılması noktasında toplumun tüm kesiminin sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Akkuş, "İlimizde otizmle ilgili bir çok çalışma yapılmakta. Son günlerde bu çalışmalar daha da arttı. Otizmle ilgili farkındalığı artırma çalışmaları yapıldı. Bildiğiniz gibi otizm medical ilaçla tedavisi olan bir hastalık değil rehabilitasyonla tedavi olan bir rahatsızlık. Biz bununla ilgili de okul çağına gelmeden okul öncesinde fark edilebilmesini istiyoruz. Halkımızdan ve sağlık çalışanlarımızdan farkındalığın üst düzeyde olmasını istiyoruz" dedi.
"KAMU BİNALARI ENGELLİLERE UYGUN HALE GETİRİLECEK"
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da konuşmasında, başta kamu binaları olmak üzere tüm alanların engellilerin daha rahat kullanabileceği hale getirileceğini söyledi. Vali Zorluoğlu, "Vali olarak göreve geldiğimde yaptığım ilk açıklamada devletin şefkatine daha fazla ihtiyaç duyan kesimlerle, çocuklarla, engellilerimizle beni daha çok bir arada göreceğinizi söylemiştim. Bunu da geçtiğimiz bir ay içerisinde yapmaya gayret gösterdim ama bundan sonra daha çok zamanım olacak inşallah. Daha çok sizlerle birlikte olacağız. Ben engelli kardeşlerimi sadece belirli günlerde sokaklarda caddelerde görmek istemiyorum. Ben bütün engelli kardeşlerimi vatandaşlarımı çocuklarımı her gün sokaklarda caddelerde yürürken görmek istiyorum. Bunun için de gerek devlet olarak gerek belediye olarak bazı düzenlemeleri yapmamız gerekiyor. Bunun farkındayız. Caddelerin sokakların kaldırımların binaların engelli kardeşlerimize daha uygun hale getirilmesi önem taşıyor. Bu benim için de önemli bir önceliktir. Hizmet verdiğim süre içerisinde başta kamu kurum ve kuruluş binaları olmak üzere bütün alanları engelli kardeşlerimize daha uygun hale getirmeye gayret göstereceğiz" diye konuştu.