Şırnak’ın Silopi ilçesinde, asıl mesleği berberlik olan ve yönetmenlik yapan Mesut Bilişik, köy okulunda okuyan öğrencileri ücretsiz tıraş etti. Bilişik, ayrıca sınıflarda öğrencilere sinema ve tiyatro hakkında bilgiler vererek film izletti.
Silopi Ceylan İlk-Ortaokulu’nda öğrencilerin sosyal-kültürel alanda gelişimine katkı sunmak için okul idaresi tarafından çeşitli topluluklar oluşturuldu. Sinema ve tiyatro topluluğu kapsamında yönetmenliğini Mesut Bilişik’in yaptığı ‘Dermansız Dert’ adlı film okul yönetimi tarafından öğrencilere izlettirildi. Ceylan İlk-Ortaokulu Müdürü Aydın Vural, Dermansız Dert filminin yönetmenliğini yapan ve asıl mesleği berberlik olan Mesut Bilişik’i okula davet ederek öğrencileri ile buluşmasını istedi. Daveti kırmayarak okulu ziyaret eden Mesut Bilişik’e öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Filmini izledikleri bir yönetmeni karşılarında görmenin sevincini yaşayan öğrencilere Mesut Bilişik bisküvi dağıttı. Sınıfta öğrenciler ile sohbet eden ve sorularını cevaplayan Mesut Bilişik daha sonra okul bahçesinde tıraş olmak isteyen öğrencileri ücretsiz tıraş etti. Bilişik daha sonra kendi yönetip oynadığı Dermansız Dert filmini izletti.
Tıraş olan öğrencilerden Bedirhan Sulmaz, "Geçen hafta Mesut ağabeyimizin filmini izlemiştik. Şimdi de okulumuza geldi çok mutluyuz. Beni tıraş ediyor çok mutluyum" dedi.
Okul müdürü Aydın Vural’ın daveti üzerine okula geldiğini belirten Mesut Bilişik, "Silopi ve köylerinde çektiğimi Dermansız Dert filmimi Aydın hoca öğrencilere izlettirmiş. Aydın hocanın okula yaptığı katkısı, Silopi’ye yapmış olduğu hizmetinden dolayı bende okula katkım olsun diye öğrencileri bedava tıraş ettirdim. Aydın hoca ile birilikte sınıfları gezdik dolaştık. Sinema hakkında tiyatro hakkında öğrenciler sorularını sordular. Bende cevap verdim" diye konuştu.
Ceylan Köyü İlk-Ortaokulu Müdürü Aydın Vural ise şunları söyledi:
"Öğrencilerimizin sosyal kültürel açıdan gelişmeleri için biz sene başında birçok topluluk oluşturduk. Bu topluluklardan biride tiyatro ve sinema topluluğuydu. Bu topluluğun çalışmaları kapsamında Silopi’nin yetiştirmiş olduğu Mesut Bilişik’in çevirmiş olduğu Dermansız Dert filmini bütün sınıflara izlettik ve onlara Silopi’de birinin nelere yapabileceğini gösterdik. Daha sonra Mesut beyi biz öğrencilerimiz ile tanıştırabilmek için okulumuza davet ettik. Bizi kırmadılar geldiler. Bugün burada filmi izleyen çocuklarla buluşurduk. Bir hafta önce filmde izledikleri karakteri bugün karşılarında görünce çok şaşırdılar. Sinema ve oyunculuk hakkında sorular sordular. Kendisi öğrencilerimize ufak hediyeler getirdi. Mesut beyin asıl mesleği olan berberliği bildiğimiz için saçı uzayan çocuklarımızı tıraş etmesini istedik. Onda da bizi kırmadı. Çocuklarımızı tıraş ediyor."