Yayımladığı kitapları ile kendini aşmaya devam eden ve verdiği seminerler ile birçok kişiye yol gösteren Uluslar arası yaşam ve nefes koçu Bülent Gardiyanoğlu Nazilli’de kadın olmayı hatırlattı.
Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinin son konuğu Bülent Gardiyanoğlu Kadın Olmayı Hatırlamak konulu konferansı ile Nazilliler ile buluştu. Konferansına ve nefes çalışmalarına başlamadan önce Nazilli Belediyesine ve bu festivalde görev alan ve emeği geçen her kese teşekkür ve tebriklerini sunarak bir daha ki sneye tekrar Nazilli’de olma sözünü verdi.
Mutlu olmak için tek şartınız var Şu an sahip olduklarınızın kıymetini bilerek şükretmek diyen Uluslar arası yaşam ve nefes koçu Bülent Gardiyanoğlu Kadın Olmayı Hatırlamak konferansında katılımcılara kendi yaşamından örnekler vererek nefes çalışmaları da yaptırdı. Kadın Olmayı hatırlamak kitabında yazdıklarının kadınların kendi yaşamlarını yansıttığını belirten Gardiyanoğlu; “Annem gibi olmayacağım ve babam gibi biriyle evlenmeyeceğim. Allah’ım, beni neden erkek yaratmadın? Erkek olsaydım, yapacağımı bilirdim! Gece gündüz çalışıyorum, para bana zor geliyor ve elimde durmadan hemen gidiyor! Erkeklerin işi gücü cinsellik; hiç mi düzgün adam kalmadı! Aldatıldım! Terk edildim! Çaresizim! Mutlu değilim! Endişelerim her geçen gün artıyor! Huzurlu değilim! Hak ettiğim yerde değilim! Bedenimle barışık değilim! Endişe etmekten, kontrolcü olmaktan, mükemmeliyetçilikten, kafaya takmaktan, dünyayı sırtımda taşımaktan, gözyaşlarımı içime atmaktan, gece başımı sevgi dolu bir omza dayamak yerine yastığa sıkıştırmaktan, insanlar ne der, diye düşünmekten, annemin babamın endişelerinden ve hayatıma karışmalarından, kendi yolumu bulamamaktan, kilo almaktan, erkekleri anlayamamaktan, hayatın zorluğundan ve en önemlisi de ’kadın’ olmaktan yoruldum!" diyorsanız eğer Kadın olmayı hatırlamak kitabının hayatınızı değiştirmeye başlayacağına emin olabilirsiniz. Bu sadece kadınlar için değil erkelerinde yararlanabileceği bir kitap” dedi.
Herhangi bir konunun uzmanı, ustası, master i olmadığını belirten Gardiyanoğlu “Sevgiyle ilerleyin, sevgiyle nefes alın… Allah’tan başka yol yok… Aslında yol da yok… Dışarıdan önce içimizdeki huzura sevgiyle ilerlemek var” ifadelerini kullandı.
Yıllardır kendi hayatında yaşadığı farkındalıkları ve yine kendi hayatındaki dönüşlerini idraki ölçüsünde paylaşmaya çalıştığını anlatan Bülent Gardiyanoğlu “Eskiden çok arızalı biriydim. Her şeye alınır, küser, içime atardım. Rekabet eder, hoşlanmadığım yada aynı fikirde olmadığım kişilere kızar, eleştirir, yargılardım. Her konuda tek doğru ben etrafımdaki herkes yanlıştı. Herkese saçımı süpürge eder, karşılık görmediğimde ise üzülür hastalanırdım. Allah’ a dualarım hep siparişlerle doluydu. Artık değişti. Zorda olsa, Sancılıda olsa, İçimi de yaksa değişti. Sizde değiştirin. Artık herkesi olduğu gibi seviyorum. Sizlerde etrafınızdakileri olduğu gibi sevip önce kendinizi sonra da her birini affedin” dedi.
Bülent Gardiyanoğlu’na yaklaşık 2 saat süren konferansı ve nefes çalışmaları sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan çiçek buketi ve uzun yaşam paketini takdim etti.