Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından “Bizim İçin Şeyler” başlıklı tasarım çalıştayı düzenlendi.
Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin bir arada sürdürdükleri “Bizim İçin Şeyler” temalı çalıştayda bütün tasarımların üzerine Mimarlık Fakültesi’nin logosunun çizildiği farklı tasarımlar dikkat çekti.
Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı çalıştay hakkında bilgi verdi; “Sürekli bu tür etkinlikler yapıyoruz. Fakat bu etkinlik bizim için ayrı bir önem taşıyor. Biliyorsunuz mimarlar ve tasarım odaklı çalışan insanlar olarak hep başkaları için bir şeyler tasarlarız. İlk defa “bizim için şeyler” tasarlıyoruz. Çalıştayın adı da “Bizim İçin Şeyler” zaten. Bu çalışma öğrencilerin kendi bulundukları kurumlarına aidiyetlerini, anılarını pekiştirmeye yönelik olarak kendilerinin kullanmak istedikleri küçük objeleri tasarlamaları için onlara fırsat sunuyoruz.” dedi.
Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlık girişinde bir satış birimi oluşturduklarını da belirten Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı, burada tasarlanan ürünleri satışa sunacaklarını, bu tür çalıştayların bütün büyük üniversitelerin Mimarlık Fakülteleri’nde olduğunu ve aidiyet anlamında yararlı şeyler olduğunu belirtti.
Çalıştaya davetli olarak katılan Yüksek Endüstri Tasarımcısı ve İç Mimar İldem Arabacıoğlu da öğrencilerle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Arabacıoğlu; “Öğrencilere öncelikle üretilebilir tasarım ürünleri tanıtmak amaçlı küçük bir seminer verdik, bir sunum ve ardından çalışmalara başladık. Benimde bulunduğum grupta çok amaçlı ürünler tasarlandı.” dedi. Panonun üzerine keçe ile yapılan Erciyes Üniversitesi’ni Erciyes Dağı’nın silueti ile birleştiren tasarım dikkat çekti.
Farklı ve kişisel tasarımların yer aldığı çalıştay, Mimarlık Fakültesi Dekanlık girişinde oluşturulan satış ofisinde sergilendi. Ayrıca çalıştayda yer alan öğrenci ve akademisyenlere katılım belgesi verildi.