Şırnak’ın Silopi ilçe merkezinden geçen dere, bakım onarımdan geçirilecek.
DSİ 102. Şube Müdürü Alaattin Akgül ve beraberindeki heyet Silopi Kaymakamı Ali Arıkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Silopi ilçe merkezinden geçen ve uzunluğu 4 bin 800 metre olan Silopi Deresi, DSİ 102. Şube Müdürlüğü tarafından onarılacağı müjdesi verildi. DSİ 102. Şube Müdürü Alaattin Akgül’den alınan bilgilere göre, Silopi Deresi’nin tahrip olan yerlerinin onarılacağı, kanalizasyonun dere zeminine kapalı olarak geçirileceği, ilk bin metrelik kısmının dik duvar taş olarak yapılacağı ifade edildi.
Onarım ile ilgili ihale işlemlerinin 2015 yılı Haziran ayında tamamlanacağı, tahsis edilecek ödenek durumuna göre onarım işinin 2016 yılında tamamlanacağı belirtildi.
Silopi Deresi en son 2008 yılında ilçede aşırı yağış sonrası taşkınlara sebep olmuş felakette Dere kenarında bulunan bir evsin su basmasından dolayı 2 çocuk, ilçe merkezi aşağısında bulunan Ortaköy’de de bir kadının hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
Silopi Deresi ayrıca yaz aylarında kanalizasyon sularından dolayı birçok hastalığa ve çevreye yayan kötü kokudan dolayı şikayetlere sebep oluyordu.