Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonları (KAI) Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, bundan yüzyıl önce, kahraman milletin kahramanca yazdığı destanın adının Sarıkamış olduğunu belirtti.
Yıldırım, sevdası vatan olan, özlemi yaradana kavuşmak olan, azığı dua olan askerin tevekkülünün dalgalandığı yerin ve meleklerin ilk günden beri ayrılmadan kaldıkları kutsal topraklardır Sarıkamış olduğuna dikkat çekti.
KAI Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada; “ Bu büyük destanın yüzüncü yılında şehitlerimize dualar gönderirken onların aziz hatırasına sadık kalacağımızın sözünü de bir kez daha yenilemekteyiz. Onlar bizim kahramanlarımızdır. Onlar kahramanca bir sebep için gittiler ve kahramanca bir sebep için şehit oldular. Yüce bir dava uğrunda şereflice savaştılar. İman dolu yüreklerinde en ufak bir tereddüt dahi olmadan bugün bize miras kalan Sarıkamış destanını yazdılar. Sarıkamış destanı kendilerini bu vatana feda edenlerin destanıdır” dedi.
Sarıkamış şehitlerini anarken bu vatan uğrunda gözünü kırpmadan canini feda etmiş bütün şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz diyen KAI Federasyonu Genel Başkanı Yıldırım, şunları söyledi:
“Biz inanıyoruz ki bugün vatan için gösterdiğimiz her gayrette, attığımız her adımımızda onların emekleri, onların şahadet şerbetinin tadı vardır. Dünden bugüne bizim yegane hedefimizde onlara laik olacak şekilde çalışmaktır. Biz artık yeni bir Türkiye’yiz. Sarıkamış harekatı da ne bir hezimettir ne de bir basiretsizliktir! Sarıkamış bir kahramanlık destanıdır! Şerefli bir dik duruştur! Bugün bu topraklarda yasayan ve hatta dünyada herkesin dilindeki en yüce, en naif, en kutlu en şerefli kıymettir. Bizim sadakatimizin de hakiki olarak devam edeceği davadır. En kalbi dualarımız ve temennilerimiz bize büyük bir şerefle teslim edilen bayrağımızın ayni şeref ile dalgalanması içindir. Yüce Allah, şehitlerimizin bizim üzerimizdeki hakkını hakkıyla yerine getirmeyi hepimize nasip etsin ve onları daima bizim kılavuzumuz kılsın inşallah. Bugüne kadar kahramanlarımızın yazdığı destana sadik kaldık bugünden sonrada sadik kalacağız. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”