10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İnegöl Belediye Spor Kapalı Spor Salonunda “Özel Çocuklar Spor Şenliği” düzenlendi.
Etkinliğe Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Karaaslan, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, bazı okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören engelli öğrenci Ahmet Kılıçlıoğlu, işitme engelli öğrenciler için özel işaretlerle İstiklal Marşını okudu.
Programın açış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Karaaslan, “Ülkemizde 10-16 Mayıs tarihler arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Engellik insanlığın ortak sorunu olduğu için, Engelliler Haftası yalnızca ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde de aynı tarihte kutlanmaktadır. Bugün burada bulunma amacımız, özel gereksinimli bireylere yönelik toplumsal farkındalık yaratmaktır. Toplumun her alanında özel gereksinimli bireylere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmek ve bu doğrultuda duyarlılık bilincini geliştirmemiz gerekmektedir. Özel gereksinimli bireyleri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz. Bu bağlamda, bizler ilçemizde öğrencilerimiz arasında sportif faaliyetler ve müsabakalar düzenliyoruz. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaymakam Ali Akça ise, “Dünyada her yıl 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Bizlerde ilçemizde bir dizi etkinliklerle engelli kardeşlerimizin bu haftasını onlarla birlikte kutluyoruz. Geçtiğimiz günlerde kısa bir film hazırladık. Filmin hazırlanmasında rol aldık. Amacımız engelli kardeşlerimizle empati kurmaktı. İşin doğrusu sadece empati kurmak yetmez. Şehirlerimizi, binalarımızı onlara göre inşa ederek, onların yaşamlarını kolaylaştırmalıyız. Onların da bu toplumun birer bireyi olduğunu kabul etmeliyiz. Engelli kardeşlerimiz o kadar özel insanlar ki, onlara temas eden herkesi rehabilite ediyorlar. Eğer onlar bizleri rehabilite ediyorsa, bizlerde şehirlerimizi, binalarımızı ve düşünce altyapımızı değiştirmeliyiz. Bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyor, tüm engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinde oluşan folklor ekibi Harman Dalı gösterisini sundu. Program, öğrencilerin mendil kapmaca, yumurta taşıma, balon patlatma, sandalye kapmaca, halat çekme, çember oyunu ve dans gösterileri ile son buldu.