Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ’Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde’ sloganıyla Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin asker Efeler’de anıldı.
Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yıldönümünde düzenlenen yürüşe Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, şube müdürleri, lisanslı sporcular, sivil toplum örgütü temsilcileri, çeşitli okullardan öğrenciler , öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndan başlayan ve gençlere vatan sevgisini aşılamak ve tarih bilincini kazandırmak amacıyla çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, Batı Gazi Bulvarı, Hükumet Bulvarı, Bey Camisi, Askerlik Şubesi önünden devam ederek Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde son buldu.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, "Bundan 100 yıl önce atalarımız Allahuekber Dağları’nda düşmanla savaşmak için büyük bir mücadele vermişler. Sarıkamış’ta 90 bin askerimiz şehit olmuş. Bu askerlerimiz ülke için canlarını vermişler. Canlarını feda eden atalarımızı unutmamamız lazım. Allah bir daha öyle olaylar yaşatmasın. Onlar için senede bir kez yapılan etkinlik az. Sarıkamış’ta düzenlenen etkinliklere Aydın’dan 4 tarihçimizi ve öğrencilerimizi gönderdik” dedi.