YOZGAT’ta aralıklarla devam eden kar yağışının ardından doğada yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen yiyecekler, yabani hayvanların geçiş yerlerinde belirlenen noktalara bırakıldı. Yozgat esnafının desteğiyle toplanan kemik, bayat ekmek, buğday ve yeşil sebze gibi yiyecekler, iki kamyonetle götürülerek doğaya bırakıldı. Kar örtüsü altında yiyecek bulamayan ve aç kalma tehlikesi yaşayan yabani hayvanların belirli aralıklarla yemlenmesi gerektiğini söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Cihan Eğilmez, "Yozgat’ta son 4 gündür devam eden kar yağışı tabiatı beyaz örtüyle kapladı. Kış şartlarının ağır geçtiği dönemlerde, yabani hayvanlar için doğaya yiyecek bırakıyoruz. İl genelinde bu uygulama yapılıyor ve bu günde Yozgat esnafının destekleriyle topladığımız yiyecekleri doğaya bıraktık" dedi.
Kar kalınlığının bazı yerlerde 50 santime ulaştığı Yozgat’ın Topçu Köyü yakınlarındaki ormanlık alana yiyecek götüren 2 kamyonet kara saplandı. Kamyonet, saplandığı kardan güçlükle çıkartılırken, yiyecekler ormanlık alana bırakıldı.

FOTOĞRAFLI