SAMSUN (AA) - Karayolları 7. Bölge Müdürü Mehmet Çetin, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u ziyaret etti.

Ziyarette Terme’de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Çetin, Terme Çevre Yolu projesi ihalesinin bu yıl yapılacağını, ilçenin en önemli sorunlarından kavşak projesi çalışmalarının başladığı söyledi.

Çevre yolunun Terme için önemli bir uygulama olduğunu ifade eden Kul, "Özellikle ağır tonajlı araçların şehir merkezini kullanmayacak olması şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Vatandaşlarımızın güvenliği için çevre yolu projemizi önemseyerek takip ettik, geldiğimiz noktada çalışmaların başlamış olması memnuniyet verici. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine girer" dedi.

Kul, yeni kavşak projesinin Terme'nin trafik sorununa neşter vurarak bölgeye değer katacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Uluslararası karayolu üzerinde yer alan kavşağın yarı çapının düşük olması nedeniyle tır ve otobüs gibi uzun araçlar hem dönmekte zorluk çekmekte hem de trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Mevcut haliyle tehlike arz eden bir durumda olan kavşağın nizami kavşak haline dönüşmesiyle ilçe trafiğinde büyük ölçüde rahatlama sağlanacaktır. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve SGK gibi kamu binalarının kavşak çevresinde yer almaları sorunun çözülmesi noktasında önem arz etmekteydi."