Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan 1071 Kadın Girişimci Projesi sayesinde kendi işini kurarak patron olan kadınlara bir yenisi daha eklendi.
Keçiören TOGEM, Keçiören Belediyesi ve KOSGEB’in de desteklediği 1071 Kadın Girişimci Projesi meyve vermeye devam ediyor. Proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan kadınlardan Fatma Kahraman, kafe dükkanı açarak patron kadınlar arasındaki yerini aldı. İş yerinin açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Kaymakam Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"AİLENİN TEMELİ KADINDIR"
1071 kadın girişimci ailesinden bir kişinin daha kendi iş yerini kurduğunu, böylece bir ekmek kapısının daha açıldığını ifade eden Başkan Mustafa Ak, “Bugün burada bir güzelliği daha hep birlikte yaşıyoruz. Keçiören TOGEM tarafından organize edilen Fatma Hanım’ın iş yerinin açılışını yapıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında hayırlı bir açılış gerçekleştiriyoruz” dedi. Bütün kadınların Kadınlar Günü’nü kutladığını belirten Başkan Ak, sözlerine şöyle devam etti:
“Ailelerimizin temelini kadınlarımız oluşturuyor. Ailenin yaşaması için güçlü kadınların olması lazım. Bu nedenle 1071 Kadın Girişimci Projesi çok anlamlı. Böyle güzel işyerlerini açmaya devam edeceğiz. Böylece hem kendisine hem de yanında çalıştıracağı bir kişiye daha iş kapısı açılmış olacak.”
Keçiören TOGEM’in 1071 hedefine adım adım ilerlemeye devam ettiğini söyleyen Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de, “Kadınlar Günü’nüzü şimdiden kutluyorum. Fatma Hanım’ın ticareti ve kazancı bol olur inşallah. Keçiören TOGEM’in de yolu açık olsun” diye konuştu.
İŞ VE SÖZ SAHİBİ KADINLAR ARTACAK
Çok önemli bir açılışı daha gerçekleştirdiklerini kaydeden Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın ise, “Her kadını iş sahibi yaparak daha çok söz sahibi yapacağız. TOGEM’i himaye eden Emine Erdoğan Hanımefendi’ye ve projenin her zaman arkasında olan Keçiören Belediye Başkanım Mustafa Ak’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kendi iş yerinin açılışını yapmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Fatma Kahraman da, “Biz kadın girişimcilere bu imkanı veren Başkanım Mustafa Ak’a ve Keçiören Togem Başkanı Ayten Aydın’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol kurdele keserek iş yerinin açılışını yaptı.