Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından, dönem sonu kapanış programı ve şubeler arası “Yüzme ve Bilgi Yarışması” düzenlendi. Danişmentgazi Sosyal ve Spor tesislerinde gerçekleştirilen yarışmaya 14 şube katıldı.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın da katıldığı etkinliğe öğrencilerin yanı sıra, velilerin de ilgisi büyük oldu. 8 ay süren güz dönemi kurslarında Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Rehberlik, Tiyatro, Halk oyunları alanlarında gerçekleştirilen kursların tamamlanmasının ardından düzenlenen dönem sonu bilgi yarışması Çocuk Meclisi’nin 14 şubesinden 3’er öğrencinin oluşturduğu takımlar arasında Bilgi Yarışmasına geçildi.
Burada öğrencilere öğrenim gördükleri toplam Türkçe, Matematik, ingilizce ve Fen bilgesi olmak üzere 4 branşta 5’er soru olmak üzere 75 soru soruldu. Yapılan puanlamanın ardından 5. sınıflarda 1. Keykubat, 2. Danışmentgazi 3. Belsin, 6. sınıflarda 1. Keykubat, 2. Danışmentgazi 3. Belsin, 7. sınıflarda 1. Melikgazi, 2. Selcuklu 3. Merkez olurken, 8. sınıflarda ise 1. Mimarsinan 2. Danişmentgazi, 3. Merkez oldu.
Ayrıca, şubeler arası gerçekleştirilen bilgi yarışmasında dereceye girenlere Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıçtarafından saat ve kitap seti ödülleri verildi.
Çocuk Meclisinin hazırlamış olduğu etkinliğe katılarak onların her zaman yanında olduğunu bir kez daha gösteren Melikgazi belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Amacımız sizlerin daha donanımlı olarak yetişmenizi sağlamak, başarılarınıza başarılar katmaktır. Bizlere güvenen ve emanet eden ailelerinize de teşekkür ediyoruz. Vatanına, milletine, ailesine faydalı bireyler olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir. Ayrıca yaz tatilinizi gerek eğitim amaçlı, gerek sportif, gerekse sosyal yönden geçirmeniz açısından yaz okullarına devam etmenizi tavsiye ediyor, dereceye giren bütün şubeleri kutluyor, bütün çocuklarımıza başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.