Eskişehir’de aralıklarla da olsa haftalardır devam eden sağanak yağışlar yüzünden işleri aksayan esnaf, fırsatı değerlendirerek adeta ’B’ planına geçip yağmurda kullanılan şemsiye gibi alternatif ürünler satmaya başladı.
Yaz yağmurlarının etkili bir şekilde devam etmesi Eskişehirli esnafları farklı arayış içerisine soktu. Özellikle giyim, gümüş ve takı gibi sektörlerde işlerini yürüten bazı esnaflar, yağmurdan oluşan kriz ortamını fırsata çevirerek şemsiye satışına başladı. Yaz aylarına hitap eden ürünleri satamayan satıcılar, uygun fiyatlarda sattıkları şemsiyelerle zararlarını kapatmaya çalışıyor.
Hamamyolu Sıcaksular mevkiinde giyim eşyası satışı yapan Hakan Erol, yağışlı giden havalardan dolayı ek gelir olarak şemsiye sattıklarını söyledi. Erol, “Sürekli yağmur yağdığından dolayı şemsiye satışları iyi ve hızlı gidiyor. Memnunuz satışlardan. Şemsiye fiyatlarımız 5 ile 20 lira arasında değişiyor. Yağmurlu günlerde 40-50 şemsiye satışımız oluyor, bazen de 100 adet sattığımız da oluyor. Normalde kıyafet satışı yapıyoruz, ama yağmur yağdığından dolayı işleriniz durgunlaşınca B planı olarak bu işe girdik. Masraflarımız ve kira parasını böylelikle çıkarmaya çalışıyoruz. Krizi bir anlamda fırsata çevirmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.