Edirne’de, bisiklet severler obeziteye dikkat çekmek için pedal çevirdi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Sağlık için pedal çevirin’ etkinliğine sağlık çalışanları, çeşitli bisiklet dernekleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Edirne’de, obeziteye dikkat çekmek için İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde ‘Sağlık için pedal çevirin’ etkinliği gerçekleştirildi. Sağlık çalışanları ve bisiklet dernek üyelerinin dışında güzel havayı fırsat bilerek dışarı çıkan bisikletli vatandaşlarında katıldığı etkinlikte yaklaşık 160 bisikletli 10 kilometrelik güzergahta pedal çevirdi.
“AMACIMIZ HALKIMIZA SAĞLIKLI YAŞAM KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRABİLMEK”
Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, 7 Nisan 1948 yılından Dünya Sağlık Örgütü kurulduğundan itibaren 7-13 Nisan’ın dünya genelinde ‘Sağlık Haftası’ olarak kutlanıldığını hatırlatarak, “1. Murat Mahallesi’nden Karaağaç Mahallesi arasında belirlediğimiz yaklaşık 10 kilometrelik güzergahta bisiklete bindik. Asli amacımız halkımıza sağlıklı yaşam kültürünü kazandırabilmek. Sağlıklı yaşamla birlikte vatandaşlarımızın hayat boyu obezite ve diğer kronik rahatsızlıklardan uzak kalmalarını istiyoruz” dedi.