Adana’dan 12 yıl önce Suudi Arabistan’a çalışmak için giden Türk işçi, borç para yüzünden çıkan kavga nedeniyle cezaevine düşünce, annesi ve babası Türkiye’de perişan oldu.
İnşaat işlerinde çalışan 5 çocuk sahibi Hamit Güler (52), 12 yıl önce çalışmak üzere Suudi Arabistan’a gitti. Güler, burada önce inşaatlarda çalıştı daha sonra anahtar teslim inşaatlar almaya başladı. Son olarak 6 ay önce Medine’de Suudi Arabistanlı Musa Hucuri ile inşaat işi yaptı. Ancak bir süre sonra Güler ile Hucuri arasında problem çıktı. Bu duruma kızan Hucuri, Güler’in kendisine 100 bin Riyal (yaklaşık 65 bin lira) borcu bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine iki arkadaş arasında kavga çıktı. Olay yerine güvenlik güçleri geldi. Şikayet üzerine Güler, Medine’deki yabancıların bulunduğu bir cezaevine konuldu. Bunun üzerine Güler cezaevinden annesi Naime (77) ve babası Tahir Güler’i (78) arayarak haber verdi. Çocuklarının gurbette cezaevine düştüğünü öğrenen aile perişan oldu. Aile hemen Türk yetkililere başvurarak çocuklarının kurtarılmasını istedi.
"12 YILDIR GÖRMÜYORDUM BİRDE ARAMIZA CEZAEVİ GİRDİ"
Anne Naime Güler, oğlunun 12 yıl önce Arabistan’a gittiğini bir daha da dönmediğini belirterek, "Onu çok özlüyordum zaten gelmiyordu şimdi birde cezaevine atmışlar hiç gelemeyecek. Ben onun kurtarılmasını, Türkiye’ye getirilmesini istiyorum. Oğlum hiçbir şey yapmamış, bir para meselesi yüzünden kavga çıktığı için cezaevine atmışlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ben ölmeden oğlumu bir kez daha görmek istiyorum" dedi.
Baba Güler ise yetkililere seslenerek, "Oğluma sahip çıkıp memleketine gelmesine sağlasınlar. Başka bir şey istemiyoruz. Burada 5 çocuğu var hepsi perişan oldu" diye konuştu.
Güler’in cezaevinden çıkabilmesi için Suudi şikayetçinin şikayetinden vazgeçmesi gerektiği, bunun içinde 100 bin riyal para istediği öğrenildi.