PTT 1'inci Ligi'nde cuma günü deplasmanda Denizlispor'la karşılaşacak olan Göztepe, rakibiyle çeşitli kategorilerde oynadığı son 13 maçta galibiyet yüzü görmedi.
Denizlispor'u son olarak 29 Ağustos 1992'de şimdiki ismi PTT 1'inci Lig olan 2'nci Lig'de 1-0 mağlup eden Göztepe, o tarihten sonra 3 puanı bir arada göremedi.  13 müsabakanın 9'unu kaybeden sarı kırmızılı ekip, 4 randevudan beraberlikle ayrıldı. Kalesinde 21 gol gören Göztepe, rakip fileleri 9 defa sarsabildi. Göztepe, ayrıca Denizlispor ile deplasmanda oynadığı son 14 maçtan da galibiyet çıkaramayarak kötü bir istatistiğe imza attı. İki takımın son olarak 16 Şubat 2013'te İzmir'de karşı karşıya geldiği PTT 1'inci Ligi maçı 1-1 sona erdi.
Öte yandan Denizlispor'a şansı tutmayan Göztepe, son 2 sezonda Ege takımlarına karşı büyük bir üstülük kurdu. Göztepe, 2013-2014 sezonunda 2'nci Lig'de Dardanelspor, Aydınspor, Turgutluspor, geçen sezon yine aynı ligde Altay ve Nazilli Belediyespor ile oynadığı toplam 10 müsabakada 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı.
Teknik direktör Metin Diyadin, Denizlispor karşılaşmasına çok iyi hazırlandıklarını belirtirken, "Zirveden kesinlikle kopmak istemiyoruz. Denizlispor'u yenerek çıkışa geçeceğiz" dedi.