Gülseli KENARLI - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () İSTANBUL  Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan Yaşar Kemal'i, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ziyaret etti.
Celal Doğan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Yaşar Kemal Bey'e geçmiş olsun dilekleri için geldik. Doktorların verdiği bilgi dahilinde söylenmesi gerekirse, bir makineye bağlı olarak solunum yetmezliğinden yatıyor. Ama hastaneye geldikten sonra gelinen noktanın iyi olduğu söyleniyor. Bizim yapabileceğimiz, Yaşar Kemal'e saygımız için buraya geldik. Bir tek Yaşar Kemal var Türkiye'de, başka yok. Dileğimiz bir an önce şifa bulması, sağlığına kavuşması. İnanıyorum ki Türkiye halkının gönlünden geçen de Yaşar Kemal'in bir an önce sağlığına kavuşması. Dualarımız onunla birliktedir" dedi.

“BEN DE İNCE MUHARREM OLARAK, İNCE MEMED'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEREK BURAYA GELDİM"
Muharrem İnce de, şöyle konuştu:

“Toplumda ustalar kolay yetişmiyor. Sanat, tiyatro, roman, edebiyat ne yazık ki bugün toplumumuzda yeterince az zaten. Bir büyük ustayı ziyaret etmek istedik bugün. Bölüm başkanından aldığımız bilgilere göre, solunuma destek ihtiyacı doğmuş ve şu anda 24 saat oldu diyor. İyi bir şey söylemek için henüz erken, kötü konusunda bir şey söylemek istemediğini belirtti değerli hocalar. Beklemekten başka, zamanın iyiye dönmesini dilemekten başka bir şey elimizden gelmez. Ben de 'İnce Muharrem' olarak, İnce Memed'e geçmiş olsun diyerek buraya geldim. Çocukluğumu hatırladım bir anda. O kocaman radyoyu, İnce Memed'in piyes şeklinde, 'Arkası Yarın' şeklinde sürekli yayınlanırdı. O günlerde 9-10 yaşlarımda radyodan dinlediğim, sonra kitaplarını okuduğum Yaşar Kemal'e Allahtan şifa diliyorum" diye konuştu.
Muharrem İnce, Yaşar Kemal'in eşi ile görüşemediğini, eşinin şu anda hastanede olmadığını ifade ederek, “Cep telefonunu aldım, kendisini birazdan arayacağım."

“HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR"
Muharrem İnce, açıklamasının ardından hastane önünde karşılaştığı Akif Hamzaçebi ile bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Hamzaçebi hastaneye girerek Yaşar Kemal'i ziyaret etti.
Ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yapan Hamzaçebi, şunları söyledi:

“Biraz önce Sayın Yaşar Kemal'i ziyarete geldim. Tabii kendisi yoğun bakımda, 24 saat henüz dolmuş durumda. Doktorlarından bilgi aldık. Doktorları yapay solunum ihtiyacı olduğunu ve bunun giderilmekte olduğunu söylediler ama bunun bir süre daha zaman alacağı anlaşılıyor. Umutlu bir bekleyişe girmek için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Akciğerinin iyi olduğunu söylediler, yapay solunum cihazıyla solunum ihtiyacı gideriliyor ama akciğerlerinin iyi olduğunu söylüyorlar. İlerleyen saatlerde veya ilerleyen süreçte daha umutlu konuşma umudunda olduklarını ifade etti doktorlar. Yaşar Kemal gibi bir devin, büyük bir ismin hasta olması, hastaneye düşmüş olması, yoğun bakımda olması hepimizi derinden üzmüştür. Bir toplumu toplum yapan, ona özelliğini veren değerler vardır, isimler vardır. Yaşar Kemal bu isimlerin başında gelir. Kendisine şifa diliyorum. Bir an önce aramıza, normal hayata dönmesini bekliyoruz."

Öte yandan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup hastane önüne gelerek, “Diren İnce Memed" yazılı bir pankart açtı.

(FOTOĞRAF)