Ak Parti Erzurum milletvekili adayı Zafer Tarıkdaroğlu, kuzey ilçelerinden ayrılmıyor. Oltu’da seçim çalışmalarına devam eden Tarıkdaroğlu, vatandaşlarla tek tek yanlarına gitti ve yeni anayasayı anlattı.
Ak Parti Erzurum milletvekili adayı Zafer Tarıkdaroğlu beraberindeki partililer ile birlikte Oltu ilçesindeydi. İlçedeki çalışmalarına ilk olarak Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek başlayan Tarıkdaroğlu, buradan da mahalle ziyaretleri için yola çıktı.
Tarıkdaroğlu’nun ilk durağı Aşağıkumlu Mahallesi oldu. Ardından sırasıyla Yiğitler, Yukarıkumlu, Bahçekışla, Gobatörük, Vişneli ve Bahçecik Mahallerinde ziyaret bulundu. Ziyaretleri sırasında köy odalarında mahalle halkı ile bir araya gelen Tarıkdaroğlu, hem sorunları dinledi hem de çözümleri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Tarıkdaroğlu’nun gündeminde yeni anayasa vardı. Bu konunun özellikle üzerinde durduklarını ifade eden Tarıkdaroğlu, ülkenin refahı ve özgür bir toplum için bunun şart olduğunu söyledi. Tarıkdaroğlu: “Ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Çiftçimizin olduğu kadar memurumuzun, ev hanımın olduğu kadar öğrencilerimize varıncaya kadar bu ihtiyaç her noktada ortaya çıkıyor. Yeni Türkiye diyoruz. Büyük Türkiye diyoruz. Bunun içinde Ak Parti olarak top yekün bir seferberlik ilan ettik. Lakin önümüzde darbeci zihniyetlerden kalma bir anayasa olduğu müddetçe bazı noktalarda tıkanıklıklar yaşıyoruz. Bunun için inşallah bu millet Erzurum’da 6’da 6 yapıp meclise 400 milletvekilini gönderecek. Biz sizlere inanıyoruz.” dedi.