Dünyanın önemli turizm fuarları arasında yer alan ve bu yıl 44.’sü düzenlenen ’2015 Uluslararası Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’ kapılarını ziyaretçilere açtı. Hollanda’daki fuara, Türkiye’deki turizmcilerde yoğun katılım gösterdi.
Hollanda da merakla beklenen ve dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan ’2015 Uluslararası Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl 44.’sü düzenlenen fuara, Türkiye’den ise turizmciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’den 42 kurum, yaklaşık bin 300 metrekarelik stant açtı.
Fuarda, İzmir’in Selçuk ilçesinin tanıtımı içinde bir stant açıldı. Stantta ilçenin tanıtımı ise, Selçuk Ticaret Odası (STO) Başkanı Koray Yolcu, Selçuklu turizmciler ve Pamucak Turizm Yatırımlar Birliği (PATUYAP) tarafından yapılıyor.
Selçuk ilçesini, ürünleriyle ve hazırlanan tanıtım filmiyle anlattıklarını belirten Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu, fuarın Avrupa’da sayılı turizm fuarlarından biri olduğuna dikkat çekti. Avrupa pazarının Selçuk turizmi için çok önemli bir pazar olduğunu belirten Yolcu "Fuara Hollandalıların ve diğer ülkelerden gelen ziyaretçilerin ilgisi fazla. Turizm profesyonellerinin yanında amacımız tekil turistlerin kişisel tercihlerinde farkındalık yaratmak, Selçuk’u tatil planlarına dahil etmek. Turizmcilerimizle birlikte ilçe turizmimizi tanıtmak için sektör temsilcilerimizle burada güzel bir çalışma yapıyoruz. İzmir Kalkınma Ajansının sponsorluğunda oluşturulan İzmir standında Selçuk için güzel bir yer ayrıldı. Fuara gelemeyen üyelerimizin de broşür ve imaj ürünlerini getirerek bir anlamda burada olmalarını sağladık" dedi.
"YURT DIŞI FUARLARDA ETKİN OLURSAK HEM SELÇUK HEM DE İZMİR KAZANIR"
Fuarda İzmir olarak daha organize olduklarını belirten Yolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Selçuk özelinde yaptığımız çalışmaların yanı sıra burada İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, İZKA, İzmir Ticaret Odası, Sun Express gibi firma ve kurumlar da oldukça aktif bir şekilde İzmir’i genel olarak tanıtıyorlar. İzmir Valimiz Mustafa Toprak da turizmimiz için burada bulunuyor. Bunlar İzmir’in özellikle Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkeleri pazarlarındaki payımızı artırmak için umut verici gelişmeler. Turizmcilerimizin ve sektörle ilgili kurum ve kuruluşların tanıtım konusuna gereken önemi vermeleri ve yurtdışı fuarlarda etkin olmaları Selçuk ve İzmir’e kazandıracaktır"
Fuar, 18 Ocak tarihine kadar açık kalacak.