Giresun’da Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Giresun Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi Uygulamalı Oteli’nde yöresel yemek yarışması düzenlendi.
Giresun mutfağının yer aldığı yarışmasında 25 yöresel yemek ve 15 yöresel tatlı yarıştı. Yoğun ilgi gösterilen yarışmaya Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Kültür ve Turizm Müdür Hulusi Güleç, Okul idaresi, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hulusi Güleç yaptığı açıklamada “Turizm Haftası nedeni ile bir program hazırladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gayet zengin ve bütün haftaya yayılacak şekilde bir program hazırladık. Giresun’un yöresel yemek yarışması da bu programların bir başka organizasyonudur. Gördüğünüz gibi gerek okullarımızdan gerek halktan gerekse ilgili kurum ve kuruluşlardan yemek yarışması ile ilgili katılımlar oldu biz bugün burada Giresun’un en güzel yemeğini seçmeye çalışacağız. Bitkisel yemeklerin oldukça zengin olduğu mutfağımıza yansımış, bugün de burada inşallah bu yemeklerden en güzelini seçmeye çalışacağız. Ayrıca yöremize özgü tatlı yarışmamızda olmakla iki dalda olacak. Dereceye girenlere ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.
Yapılan yarışmanın ardından Erdem Köroğlu, ısırgan yağlısı ve mısır ekmeğiyle birinci, Emine Ekiz pazı dolmasıyla ikinci, ve Hatuncuk Işık ise mantar dolmasıyla yemeğiyle üçüncü oldu.