Mustafa Firuz Bozkurt’un kaleme aldığı, Ömer Konakçı’nın yönettiği tek perdelik komedi oyunu Erkekler Köyü,
4 Nisan Cumartesi Sabancı Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerin karşısına çıkacak.
Malatya Kültür Sanat ve Turizm Derneği ile Malatya Sahne Sanatları Merkezinin organize ettiği oyun günümüze yakın zamanda ‘Erkekler köyü’nde geçiyor. Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı yaptığı açıklama da, “Sanata ve sanatçıya değer veren tiyatro severleri oyunumuza davet ediyoruz” dedi.
Oyunun konusu ise şöyle:
“Kadın hakkı ihlallerinin en üst düzeyde yaşandığı köyde, birden fazla kadınla evlenme, kadına yönelik aile içi şiddet, cinsel ayrımcılık gibi nedenlerden dolayı Yedi Kavak Ağacı Ekili, Bir de Çınar Ağacı Var Köyü’nde yaşayan kadınlar bilinmeyen bir yere göç ederek köyü terk etmişler, köyde bir avuç kadın kalmıştır. Yedi Kavak Ağacı Ekili, Bir de Çınar Ağacı Var Köyü’nde yaşanan kadın hakkı ihlalleri ve kadınların köyü terk etmesi ülke gündemini derinden sarsmış, görsel ve yazılı medyada gündemi uzun süre meşgul etmiştir. Köydeki kadın hakkı ihlalleri Bakanlar Kurulunun da gündemine gelmiş ve ceza olarak köyün adı ‘Erkekler Köyü’ olarak değiştirilmiştir.”
Oyunda, İrem Alhan, M, Tolga Tunç, Sema Küllü, Şenay Ertuna Tabak, Ediz Bostan, Samet Güler, Ömer Faruk Kılıç, Cihat Özdemir, Taner İstek, Abdurrahman Bölüş, Esra Yıldırım, Arif Doğan, Özlem Bektaş ve Muharrem Bayram rol alıyor.