Azerbaycan'daki Hocalı katliamının 22. yıldönümünde TRT AVAZ, yaptığı kesintisiz 6 saatlik canlı yayın ile yaşananları gözler önüne serdi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 1992 yılında yaşanan savaşta Ermeni güçleri Hocalı'da 613 sivili katletti. Hocalı katliamının 22. yıldönümünde TRT AVAZ, yaptığı kesintisiz 6 saatlik canlı yayınla bir ilke imza attı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in talimatları ile gerçekleştirilen canlı yayında Bakü, Köln, İstanbul, Iğdır ve Ankara'dan canlı bağlantı ve konuklarla yaşanan insanlık dramı gözler önüne serildi. Azerbaycan Büyükelçiliği'nden yapılan yayını Haluk Koç sundu. Programda, şehit olan 613 Türk saygıyla anıldı. Programa Azerbaycan ve Türkiye'den milletvekilleri, bilim insanları ve uzmanlar katıldı.

Hocalı özel yayını, TRT AVAZ'ın internet sitesinden ve Youtube'dan da büyük ilgiyle izlendi. Yayın sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Yüz binlerce kullanıcının yoğun ilgisi nedeniyle sosyal medya hesapları zaman zaman kilitlendi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, yapılan katliamın sadece Türk dünyasına karşı değil, bütün insanlığa karşı işlenmiş bir vahşet olduğunu dile getirdi. Şahin, TRT AVAZ'ın gerçekleştirdiği bu yayının Türk dünyasına yönelik bir gönül borcu olduğunu belirtti. Şahin, TRT AVAZ'ın özellikle dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da çok izlendiğine değinerek, TRT'nin her zaman Azerbaycan'ın sesini duyurmak konusunda duyarlı olduğunu kaydetti.