Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, “Annelik dünyanın en güzel, en temiz, en masum ve en yüce duygularından biridir” dedi.
Aile hayatının birleştirici unsuru olan annelerin, sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Sanlı, mesajında şunları kaydetti:
“Toplumun uyumlu, saygılı ve dengeli yaşayabilmesinde, o toplumu oluşturan fertlerin ana kucağında aldıkları eğitimin rolü ve önemi tartışılmazdır, anneler bu görevlerinden dolayı aile ve toplum hayatının temel direğidirler.
İnsanı insan yapan temel kavramların topluma yayılmasında ilk öğretmen olan annelerin yeri doldurulamaz, değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Annelik dünyanın en güzel, en temiz, en masum ve en yüce duygularından biridir.
Bizlere değer bilincini ilk öğreten annelerimiz, yorulup bıkmadan bizleri büyütmüş, sabır göstermiş, sadakat, cesaret, hoşgörü ve sevgiyi aşılamıştır. Hepimiz için en önemli varlık olan annelerimize hayatlarının her gününde destek olmak, bizden bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek bir görev değil, içten gelen duygu olmalıdır. Başta vatanı için canını feda eden kahraman Türk evlatlarının bizlere birer emaneti olan şehit anneleri olmak üzere, gazi anneleri ve diğer bütün annelerin ’Anneler Gününü’ kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim."