MHP İl Başkan Yardımcısı Tarık Ziya Çağılcı, 1 Şubat Pazar günü yapılacak olan MHP İl Başkanlığı Olağan Kongresinde İl Başkan adaylığını açıkladı.
Partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan MHP İl Başkan Yardımcısı Tarık Ziya Çağılcı, 16 yıllık aktif siyasi yaşamını ülküdaşları ile beraber gönül gönüle yürütme imkanı bulduğu için mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti. Görev yaptığı siyasi kariyerinde edindiği tecrübeler ışığında yaptıkları istişareler neticesinde istek, azim ve kararlılığını gösterecek olan yol arkadaşlarıyla bir kadro kurduklarını söyleyen Çağılcı, "Amacımız davamızı daha ileri götürmek ve daha başarılı kılmaktır” dedi.
“KARANLIK GECEYİ ÜÇ HİLALLE AYDINLATACAĞIZ”
İstiklal mücadelesinin istiklal şehrinde il başkanlığı vazifesini yerine getirmek için 1 Şubat 2015 tarihinde yapılacak olan MHP İl Başkanlığı kongresinde başkanlığına aday olduğunu açıklayan Çağılcı, “İl başkanlığını, içerisinde doğup büyüdüğüm, yetiştiğim ve yaşamaya devam ettiğim ülkücü harekete karşı sorumluluğumu ifa etme, büyük Türk Milletine ve ‘Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur’ ilkesinin somutlaşmış hali olan Kastamonu’ya hizmet etme görevi olarak görüyorum. Bunun için her kapıya ulaşacak, her gönüle girecek, aziz vatandaşlarımızın desteğiyle kaybettiğimiz emaneti geri alacak, karanlık geceyi üç hilalle aydınlatacağız. Liderimin dediği gibi ‘2015 bizim yılımız olacak, 2015 Türk milletinin fetret devrinin sonu olarak tarihe geçecektir’ Genelde ve yerelde Milliyetçi Hareketi iktidara taşımak için mücadelemizde; Cennetmekan Başbuğumuzun deyişi ile ’Türk Milletinin her ferdi ilgi ve sevgi çerçevemiz içerisinde olacaktır’. Hiçbir dava arkadaşımızı ötelemeden her ülküdaşımızın değerli olduğunu bilerek ve hissederek, gençliği tecrübe ile birleştirerek, daima ben değil biz diyerek, ortak aklı tesis ederek çalışacak, yönetim anlayışımızı bu şekilde uygulayarak iktidara yürüyeceğiz. Kararlılığımız Türk Milletinin bekası için gece ve gündüz çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aday olduğum il başkanlığını Cenab-ı Allah bizlere nasip ettiği takdirde bir gönül seferberliği başlatarak, Kastamonu’da küçüğünden büyüğüne bütün ülküdaşlarımızı tek vücut haline getirip, İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuru anlayışıyla buram buram İslam, buram Türklük kokan, Milliyetçi Hareketi daima yaşamış ve yaşatmış şehir olan evliyalar şehri Kastamonu’da partimizi lider yapacağız. 12 yıldır Kastamonu’da laftan başka bir şey ortaya koyamayan, aklamadan başka bir konuda Kastamonu’nun adını duyuramayan iktidar Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir” ifadelerini kullandı.