GİRESUN (AA) - Yağlıdere ilçesinde 6 kişilik aile, maddi yetersizlik nedeniyle yaşadığı sac kaplı evlerinden hayırseverlerin yardımıyla kurtuldu.

Akköy köyünde büyüklerinden kalan ve kullanılamaz hale gelmesi dolayısıyla saclarla kaplanan evde yaşamını sürdüren Çolak ailesi, yardımseverlerin desteği ile yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Mahalle muhtarı Metin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çolak ailesinin zor koşullarda yaşadığını, yardımlar sayesinde güzel bir eve kavuştuğunu söyledi.

Ailenin dört çocuğu olduğunu ve onların geleceği adına güzel bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Özdemir, yeni evin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar ise sağlıksız bir evde yaşamak durumunda kalan dört çocuklu aile için yardımseverlerle birlikte çalışma başlattıklarını anlattı.

Ev inşaatının tamamlanmasının ardından yeni eşyaların taşındığını ifade eden Acar, "Evin hazırlanmasından sonra aileyi yeni evlerine aldık. Yaklaşık altı ay süren bu çalışmada bizlerden ilgi ve rehberliğini eksik etmeyen tüm yardımseverlere teşekkür ediyorum" dedi.