Ünlü oyuncu Oktay Gürsoy tarafından sahnelenen ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ adlı tiyatro oyunu, kadınlara yapılan şiddete karşı tepkiye dikkat çekmek amacıyla kadın izleyiciler için ücretsiz oynanacak.
Oyuncu Oktay Gürsoy kampanya başlatalım çağrısında bulunarak sanatçılara şöyle seslendi: “Eminim ki tüm sanatçı dostlarım kadına şiddet konusunda hassasiyetlerini koruyarak bu konu üzerinde titizlikle eğiliyorlar. Biz sanatçılar olarak Türkiye’nin dört bir yanında ücretsiz oyunlar ve konserler düzenleyerek kadınlarımıza destek verelim. Bu sorunları ancak el ele vererek aşarız.“
“SANAT HALK İÇİN YAPILMALIDIR”
Oyuncu Oktay Gürsoy, “Sanat, sanat için değil halk için yapılmalıdır. Biz sanatçılar her zaman toplumu bilinçlendirip, halkımıza ışık tutmalıyız. Sahneyi, her zaman toplumumuzu eğitici ve onların sıkıntılarını, sevinçlerini, hüzünlerini paylaşabileceğimiz bir yer olarak kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Kadına şiddet uygulanan bir toplumda sanatçı olarak sessiz kalmak, yaşadığı topluma ait olmadığını gösterir. Ben de tüm mağdur kadınlarımız adına oynadığım tiyatro oyununu kadın seyircilerimize ücretsiz yaparak onların yalnız olmadığını, her zaman destekçileri olacağımı ve bu şiddeti el ele vererek sonlandırabileceğimizi vurgulamak istedim” ifadelerinde bulundu.
“ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN REZERVASYON”
Ankara AKM Kentpark Sahnesi’nde 21 Şubat Cumartesi günü 19.30’da sergilenecek olan tiyatro oyununu Ankara’da yaşayan kadın seyirciler ücretsiz izleyebilecekler. Ücretsiz izlemek isteyenler ‘[email protected]’ adresine mail atarak rezervasyon yaptırabilirler.