Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı Orhan Efe, “Halkımız, tek bir siyasi parti ile değil, kutuplaşmayı ortadan kaldıracak, hoşgörü ve anlayış ile tüm siyasi partilere Türkiye’yi uzlaşma platformunda buluşturma görevi vermiştir’’ dedi.
Efe, yaptığı açıklamada, “7 Haziran seçimleri ile halkımız çok önemli bir demokrasi sınavını başarı ile geçmiş ve siyasilere net bir mesaj vermiştir. Şimdi sınav sırası siyasi partiler ile siyasilere gelmiştir. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik alanda başarısı ise, Siyasi partilerin bu sınavdan uzlaşı ile çıkmalarına bağlıdır. İşte bu noktada önemli olan Türkiye’nin başarısı ve beklentilerine cevap vermek olacaktır. Halkımız tüm partilere koalisyon yapmalarını adeta deklare etmiştir. Bunun aksini söylemek halka saygısızlık anlamına gelir. Bu saygısızlık sürdürülür ise, Türkiye’nin önüne önlenebilmesi zor şartların çıkması kaçınılmaz olacaktır.
Dolayısı ile tüm siyasiler şapkalarını önlerine koyarak, kendi siyasi görüşlerinin mi? Yoksa Türkiye’nin mi geleceğinin daha önemli olduğunu görmelidirler. Konunun onur, gurur, ilke, gibi söylemler arkasına saklanarak savuşturulmaya çalışılması son derece yanılıştır. Halkımız, tek bir siyasi parti ile değil, kutuplaşmayı ortadan kaldıracak, hoşgörü ve anlayış ile tüm siyasi partilere Türkiye’yi uzlaşma platformunda buluşturma görevi vermiştir’’ diye konuştu.