İzmir’in Menderes ilçesinde Ramazan ayı için hazırlıklar tamamlanırken, Menderes Belediyesi Ramazan ayı boyunca her gün bin kişilik iftar sofrası kuracak.
Menderes Belediyesi, ilçede Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Kentte geçen yıl başlatılan iftar sofraları etkinliği bu yılda devam edecek. Belediye, 30 gün boyunca ilçenin çeşitli mahallelerinde iftar sofraları kurarak her gün bin kişiye iftar verecek. Macun, şerbet, pamuk helva gibi ikramların yapılacağı iftar sofralarında çeşitli etkinliklerde düzenlenecek.
Öte yandan ilçede camilerin iki minaresi arasına konan ışıklı yazı mahya uygulaması da bu yıl devam edecek. Dijital olarak hazırlanan mahyada Ramazan ayına dair yazılar yer alacak.
Geçen yıl başlatılan iftar etkinliğinin bu yılda devam edeceğini aktaran Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Belediye olarak bir ilki gerçekleştirmiş ve geçen yıl Ramazan Ayı’nda her gün bin kişiyi iftar soframızda ağırlamıştık. Bu senede uygulamamızı gerçekleştireceğiz. Ramazan Ayı geleneklerini ilçemizde en güzel şekilde yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimizin güçlendiği bu günlerde yine hep birlikte olalım. Bütün vatandaşlarımızı bir ay sürecek iftar sofralarımızda buluşmaya davet ediyorum" dedi.