Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Halkoyunları Bölge Yarışması” bugün yapılan büyükler kategorisiyle sona erdi.
Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen ve Ahlat Kaymakamlığı ile Ahlat Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle 11-12 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılan Halkoyunları Bölge Yarışması’na Bitlis, Hakkari, Kocaeli, Van, İstanbul, Ankara, Şırnak ve Muş illerinden 48 ekip katıldı. Dün minikler ile yıldızlar düzenlemeli ve düzenlemesiz olarak iki kategoride başlayan yarışmalar, bugünde büyüklerde aynı şekilde devam etti. Anadolu’nun renklerini adeta oynadıkları oyunlarla sergileyen ekipler, izleyenlere oldukça güzel anlar yaşattı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalar sonunda derece alan ekipler sevinçlerinin yine halay çekerek kutladılar.
Yarışma sonunda derece alan ekiplere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.
Halkoyunları Bölge Yarışması’nda minikler geleneksel (düzenlemesiz) dalda Yavuz Selim Gençlik Spor Kulübü birinci, Yüksekova Spor Kulübü ikinci, Yüksekova Belediyesi Spor Kulübü üçüncü olurken, aynı kategoriden düzenlemeli dalda ise Tuşba Belediyesi Gençlik Spor Kulübü birinci oldu.
Büyükler geleneksel (düzenlemeli) dalda ise Van Karayolları Yol Gençlik Spor Kulübü birinci, Ankara Yeni Mahalle TUBİL Gençlik Spor Kulübü ikinci, Çankaya Belediyesi Hoytur ise üçüncü oldu.
Büyükler geleneksel (düzenlemesiz) dalda da Bitlis BİFEM Gençlik Spor Kulübü birinci, Bitlis BİFAD ikinci, Yüksekova Belediye Spor Kulübü ise üçüncü oldu.