Adıyaman’ın Sincik ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan arıcılık kursuna, arıcılar yoğun ilgi gösterdi.
Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneğinin talebi doğrultusunda, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa yaklaşık 130 kişi katıldı. Kursta gönüllü olarak görev alan arıcılık teknikeri Abdullah Yılmaz, "Sincikli arıcılara bir katkımız olduysa bundan mutluluk duyarım. Kısa bir sürede çok şey vermeye çalıştık, özetle verilmesi geren bilgileri verdik, inşallah faydalı olmuştur" dedi.
Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk ise, "Öncelikle Hak Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet beye teşekkür ediyorum. Birçok üyemizin sertifikası yoktu, GAP İdaresi Başkanlığına sunduğumuz projemiz bu nedenle bekletiliyordu. Sağ olsun Halk Eğitim Merkezi talebimiz olan kursları açtı. Bu kurslara katılan üyelerimiz inşallah sertifikalarını aldıklarında GAP İdaresine sunduğumuz projemizin onaylanması için herhangi bir engel kalmayacaktır" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Doğan, Halk Eğitim merkezi tarafından açtıkları kursta 130 çiftçiye, arı yetiştirme, bakım, arı hastalık ve zararları, kovanların taşınması ve bal üretimi konularında bilgi verildiğini belirtti.
Çiftçilerin, kurslara beklediklerinden daha fazla ilgi gösterdiğini, yoğun talepten dolayı yeni bir kurs açacaklarını ifade eden Doğan, "Bu bizi, ilçemizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına mutlu ediyor. Kursumuz dün itibari ile tamamlandı. Bugün yapılan sınavda başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Çiftçilerimize arıcılık öğretilerek ülke ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz" dedi.