Melikgazi Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Yavru Vatan Kıbrıs ve Eğitim Modeli" programı için Kayseri’ye gelen Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti. Kıbrıs ile gönül bağımız olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Kıbrıs’ı kendimizden bir parça olarak görüyoruz" dedi.
Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel başkanlığındaki Kıbrıs heyetinin ziyaretine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı. Ziyarette Yakındoğu Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Dr. Suat Günsel, 103 farklı ülkeden, 26 bin öğrencileri olduğunu söyledi. Kayseri ile duygusal bir bağları olduğunu da ifade eden Günsel, "Üniversitemizde 700 civarında Kayseri bölgesinden öğrenci var. Kayseri ile olan derin bağımız ve Kıbrıs Türkünün minnettarlığı bu sayı değil. Bugünkü değerlerimize sahip olmamızda Kayseri’nin etkisi çok yüksek. 1974 Barış Harekatında komandolar Kayseri’den geldi. Bu bakımdan Kıbrıs Türkü’nün buraya verdiği değer daha farklıdır" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kıbrıs ile gönül bağımız olduğunu ifade ederek 1974 Harekatı ile ilgili bir anısını anlattı. Harekat başladığında Kayseri halkının çok heyecanlandığını ifade eden Başkan Özhaseki, "Kayseri’de medresenin üzerine ’Gönüllü harbe gitmek isteyenler yazılsın’ şeklinde bir yazı asıldı. Biz de 17 yaşındaydık ve sıraya girerek adımızı yazdırdık. Kıbrıs’a yakın bir ilgimiz, duygusal bir bağımız var. İnşallah bağımsız, hür ve gelişmiş bir ülke olarak sonuna kadar devam eder. Kıbrıs’ı kendimizden bir parça olarak görüyoruz" diye konuştu.
Ziyarette Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Başkan Özhaseki’ye günün anısına bir plaket verdi. Başkan Özhaseki de Dr. Günsel’e el yapımı vazo hediye etti.