Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediye tarafından yürütülen kar tamizleme ve tuzlama çalışmlarını yerinde inceledi.
Başkan Murtaza Karaçanta, Kars’ta etkili olan kar yağışının ardından belediyenin cadde ve sokakların karlarını temizleme mesai başladı. Belediye tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri, cadde ve sokaklarda birken karları işmakinalarıyla temizleyerek kamyonlarla kent dışına çıkarıyor.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yapılan çalışmları yerinde görmek üzere Başkan Yardımcıları Ferit Yenice, yakup Yıldız ve Başkan danışmanı Güven Aydeğer ile birlikte çalışmların yapıldığı bölgeye geldi. Burada karlam mücadele ekipleriyle bir süre görüşen Karaçanta, yapılan çalışmalar hakkında başkan yardımcılarından bilgiler aldı.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için cadde ve sokaklarda geniş araç filosu ve donanımlı ekiplerimizle kar temizleme çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Son iki günde çok kar yağdı. Biz belediye olarak bütün tedbirlerimizi almıştık. Şu anda kaldırım ve caddelerin karını temizliyoruz. Buzlananan bölgelerde arkadaşlarımız tuzlama çalışmaları yapıyor. Ekiplerimiz gece-gündüz çalışmlarını yürütüyor. Ben çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“KAMYONLARLA KENT DIŞINA ÇIKARILIYOR”
Belediye tarafından yürütülen karla mücadele çalışmaları ana caddeler ile mahalle aralarında aralıksız devam ediyor. Greyderlerle temizlenen karlar, kepçelerle kamyonlara yüklenerek kent dışına çıkarılıyor. Belediye Faikbey, Atatürk, Kazımpaşa, Ordu, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Cumhuriyet, İnönü ve Halit Paşa caddelerinin kar ve buzlarını temizledi. Belediyenin kenar mahallelerde kar temizleme çalışmaları sürüyor.
Belediyenin karla mücedele çalışmlarını 3 greyder, 2 kepçe, 4 kamyon, 2 tuzlama aracı ve yaklaşık 70 personelle yürütüyor. Gece-gündüz yürütüen çalışmalarla kentin caddelerinin kar ve buzları temizlendi.