Kayseri’nin 11 yıldır güvenli ve düzenli gaz arzını sağlamanın yanı sıra, üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplumun takdirini kazanan Kayserigaz, yayınladığı 2014 yılı Faaliyet Raporu ile eşi görülmemiş bir uygulamaya imzasını attı.
10 yıllık gelişim sürecinin ardından “Sektöre ve Tüm Paydaşlarına İlham Veren Marka Olmak” vizyonuyla yola çıkan Kayserigaz, sağladığı sorunsuz doğalgaz arzının yanı sıra, yenilikçi projeleriyle de topluma olan katkısını sürdürüyor. Kayserigaz’ın 2014 yılı faaliyetlerinin anlatıldığı “2014 Kayserigaz Faaliyet Raporu”nun duyurusunu yapan Kayserigaz Kurumsal İletişim Birimi, sektörde bir ilke imza atarak bu faaliyet raporunda görme engelliler için de özel bir alan ayırdıklarını söylüyor.
Diğer raporlarda olduğu gibi özgün tasarımı, akıcı anlatımı ve içerisinde barındırdığı bilgiler ile sektörde büyük beğeni toplayan Kayserigaz 2014 yılı Faaliyet Raporu, geçmiş yıllardan farklı olarak yepyeni bir uygulamayı içerisinde barındırıyor. Kayserigaz’ın sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirdiği faaliyet raporu, tüm raporun özet olarak hazırlanmış ve Braille Alfabesi kullanılarak yazılmış özel bir bölümü içeriyor. Böylece, görme engelli vatandaşların da Kayserigaz ve Kayserigaz’ın faaliyetleri hakkında bilinçlenmesini isteyen ve aynı zamanda onların da toplumun bir parçası olduğunu hatırlatan Kayserigaz, çıkardığı bu raporla sektörde ilk olma özelliğini taşıyor.
Diğer yandan, yaptığı çevreci faaliyetlerle dikkatleri her zaman üzerinde toplayan Kayserigaz, yayınlamış olduğu 2014 yılı Faaliyet Raporu’nun tamamının %100 geri dönüştürülebilir atık kâğıtlardan üretildiğini belirtiyor. Böylece, raporun hazırlanma aşamasında hiçbir ağaç kesilmediği gibi atık materyallerin de tekrar kullanıma kazandırılması Kayserigaz’ın doğaya verdiği önemi kanıtlıyor.
Son olarak, faaliyet raporunun hazırlık aşamasından yayınlama aşamasına kadar tüm süreçlerini üstlenen Kayserigaz Kurumsal İletişim Birimi, sektörde ilk ve tek olma özelliği taşıyan bir rapor çıkardıkları için oldukça mutlu olduklarını belirterek, raporun en önemli özelliği olan Braille Alfabesiyle hazırlanan kısım hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kayserigaz’ın engelli vatandaşların da yanında olduğunu bildirmek, engelli vatandaşların da toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu hatırlatmak ve Kayserigaz faaliyetlerinin yalnızca belirli bir grup tarafından değil aynı zamanda görme engelliler tarafından da biliniyor olmasını sağlamak amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Birim, yayınladıkları raporun tamamıyla geri dönüştürülebilir atık kağıtlardan üretilmiş olmasını ise Kayserigaz’ın çevreye verdiği değer olarak yorumladı. Diğer yandan, Kayserigaz 2014 yılı Faaliyet Raporu’nun tüm sektör için yararlı olması temennisinde bulunan Birim, Kayserigaz’ın yenilikçi projelere devam edeceğini söyledi.