Yılın en iyi radyo, radyocu ve radyo programlarının belirlendiği ‘3. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’ Fatih Belediyesi’nin katkısıyla düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Törende 8 Şubat’ta hayatını kaybeden Cumhuriyetin Divası Müzeyyen Senar unutulmazken, bugüne kadar radyocuların destek verdiği sanatçılar da bu kez isimlerini her gün anons edenlere bizzat destek için hazır bulundu.
Hayatın içindeki ‘ses’leri görünür kılmak amacıyla sektörün en başarılarının ödüllendirildiği ‘Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’nin, üçüncüsü Fatih Belediyesi’nin desteğiyle Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti. Yılın en iyi radyo, radyocu ve radyo programlarının 17 kategoride yarıştığı törende 2 milyon 300 bin kişinin oylamasıyla finale kalan kategori birincilerine ödülleri takdim edildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Şenol Göka başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşen törende bugüne kadar radyocuların destek verdiği sanatçılar da bu kez isimlerini her gün anons edenlere bizzat destek için hazır bulundu. Birinci olan radyocular, ödüllerini ünlü sanatçılardan aldı. Ceyhun Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı törende Mustafa Ceceli’nin müzik direktörlüğünde Funda Arar, Gökhan Türkmen, Bengü ve Emre Aydın da sahne aldı. 8 Şubat’ta hayatını kaybeden Cumhuriyetin Divası Müzeyyen Senar’ın ‘Huysuz ve Tatlı Kadın’ şarkısını seslendiren Mustafa Ceceli’ye tüm salon eşlik etti.
Sihirli Mikrofon Özel Ödülü ve Vefa Kuşağı ödüllerinin takdimiyle başlayan törende Mehmet Akbay, Hop Dedik Ayhan, Cem Ceminay, Bay J ve Kadir Çöpdemir’e ödülleri Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından verildi. Vefa Kuşağı kategorisinde ödüle layık görülen Orhan Ayhan, Sezen Cumhur Önal ve İzzet Öz ise ödüllerini TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın elinden aldı.
Yılın en iyilerinin 17 kategoride yarıştığı törende halkın oylarıyla zirveye yerleşen ödüllerin sahipleri ise şöyle:
Yılın En İyi Şiir-Edebiyat Programı: Talha Bora Öge, Yılın En İyi Tematik Radyocusu: Radyo Trafik, Yılın En İyi Yerel Radyocusu: Tuğba Saraçlar, Yılın En İyi Slow Radyosu: Slowtürk, Yılın En İyi Yerel Radyosu: Baba Radyo, Yılın En İyi Halk Müziği Radyosu: Medya FM, Yılın En İyi Haber Radyosu: NTV Radyo, Yılın En İyi Üniversite Radyosu: Kütahya Üniversitesi’nden Radyo Dumlupınar, Yılın En İyi Spor Radyosu: Radyospor, Yılın En İyi Arabesk Müzik Radyosu: Star Artı FM, Yılın En İyi Yabancı Müzik Radyosu: Power FM, Yılın En İyi Konuk Ağırlayan Radyo Programı: Duygu Özkan, Yılın En İyi Radyo Show Programcısı: Cem Arslan, Yılın En İyi (Talk) Konuşan Radyosu: Kral FM, Yılın En İyi Radyo Programcısı: Duygu Özkan, Yılın En İyi Pop Radyosu: Power Türk ve Yılın En İyi Radyo Portalı: Karnaval.com.
“İYİ BİR RADYO TAKİPÇİSİYİM”
Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri ile hayatın hemen her parçasında insanları etkileyen ve en sıkıntılı anlarda sığınacak bir liman olarak görülen radyoların ve radyocuların gündeme gelmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iyi bir radyo takipçisi olduğunu söyledi. Özellikle araçta hareket halindeyken radyo dinlediğini belirten Demir, “Televizyonla mukayese ettiğinizde radyoyu daha fazla takip ediyorum ve iyi bir radyo takipçisiyim. Bu organizasyonla kültür ve sanat dünyasına katkıda bulunmak ve radyocular aracılığıyla sanat camiasına da destek olmak istiyoruz. Bu ilgiden ve teveccühten memnunuz. Çalışmayı katılan tüm radyoculara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törenin sonunda ödül alan radyocular sanatçılarla beraber hep birlikte ‘Dalgalandım da Duruldum’ isimli şarkıyı seslendirerek Müzeyyen Senar’ı andı.