Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de binlerce kişi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösteri yaptı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın davetlisi olarak Macaristan’a yapacağı resmi ziyareti protesto amaçlı yapılan gösteriye katılan binlerce kişi Budapeşte Doğu Garı önünde toplandıktan sonra Budapeşte Batı Garı civarına yüzlerce polis eşliğinde yürüdü.
Binlerce gösterici ellerinde tuttukları dövizlere, Putin-Out (Putin Dışarı), Avrupa, Diktatör Putin, Putin Hayır-Avrupa Evet, Başbakan Orban İstifa, Ukrayna, diye yazarken, yine hep bir ağızdan bu sloganları attılar.
Bajcszsilinsky-Podmoniszky caddelerinin kesiştiği yere kurulan podyum önünde toplanan binlerce kişi Putin ve Macar Başbakan Viktor Orban karşıtı konuşmalar yaptılar. Özellikle Macaristan’ın Rusya’ya kurdurmak istediği nükleer atom santralinin yapılmasına halkın izin vermeyeceği, Ukrayna’da yaşanan savaşa Putin’in neden olduğu, Rusya’nın Kırım’dan bir an önce çıkması gerekir, Putin’in şahsi parasının 200 milyar dolar olduğu gibi konuşmalara protestoculardan destek buldu.
Yaklaşık 1,5 saat süren gösterinin sonunda Macar milli marşı protestocular tarafından hep birlikte söylenerek gösteri taşkınlık yaşanmadan sona erdi.