CHP eski milletvekili Çetin Soysal, vekilliği döneminde Hizbullah örgütü kapsamında yasadışı dinlenmesine ilişkin müşteki sıfatıyla ifade verdi. Soysal, “Bu derin yapı ne olursa olsun ortaya çıkarılmalıdır. Yatak odalarımıza kadar giren bu yapı deşifre edilmeli” dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasadışı dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin eski milletvekili Çetin Soysal talimatla müşteki sıfatıyla ifade verdi. Avukatıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen Soysal, Ankara’daki soruşturma kapsamında talimatla ifade verdi. Savcılık ifadesinde kendisini kod isimle Hizbullah örgütü kapsamında dinleyen kişilerden şikayetçi olduğunu belirten Soysal “Yasadışı dinlemeleri yapan yapının ortaya çıkarılmasını talep ediyorum” dedi.
“YATAK ODAMIZA KADAR GİREN BU KARANLIK YAPILARA KARŞI BİR MÜCADELE ETMEK GÖREVİMİZ”
Soysal, ifade işleminin ardından avukatıyla birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı. Siyasi çalışmalarına bir sekte vurulması amacıyla uzun süre dinlenildiğini belirten Soysal, “Savcılık bize bunu ifade etti. Bu dinlemeleri çok önceleri bizler açıklamıştık. Bu derin yapı ne olursa olsun ortaya çıkarılmalıdır. Yargının bunun takipçisi olduğunu gördük. Biz bunların sonuna kadar takipçisi olacağız. Yatak odamıza kadar giren bu karanlık yapılara karşı bir mücadele etmek görevimiz. Bundan kaçınmayacağız, sonuna kadar üstüne gideceğiz. Bu tür yapının deşifre olması ülkemizin hukuk devleti olması adına da önemli bir adım olacağını düşünüyorum” dedi.
“ABDULLAH GÜL’ÜN DE OLDUĞU SORUŞTURMADA MÜŞTEKİ OLACAĞIZ”
Hizbullah örgütü kapsamında Zülfü Doğan ismi ile dinlendiğini aktaran Soysal, “Yasama dokunulmazlığım olmasına rağmen bunun yapılması daha vahim. İstanbul savcılığında da yasa dışı dinlemelere ilişkin bir soruşturma var. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünde olduğu bir soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde müşteki olacağız” dedi.
“BU ORGANİZASYONU YAPAN VE ARKASINDAKİ GÜÇLERDEN ŞİKAYETÇİYİM”
Kimlerden şikayetçi olduğu sorulan Soysal “İsimlerden ziyade bu organizasyonu yapan ve arkasındaki güçler. Bu derin yapılanmalar insanların namahremlerine, yatak odalarına kadar girecek kadar cüretkar tutum ve davranışta Türkiye Demokrasisi adına büyük bir ayıp olarak karşımız çıkıyor” şeklinde konuştu.