AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arzu Çiçek, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir’i ziyaret ederek Eskişehir sanayisindeki dev adımları ve üniversite sanayi işbirliğinin önemini değerlendirdi.
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir, ziyaret sırasında yapılan değerlendirmede, Eskişehir sanayisinin ekonomik ve sosyal göstergelerinin giderek arttığını belirtti. Bu süreçteki projelerin kalitesi ve katkısının Eskişehir ve Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirten Özaydemir, "Şehrimizde bulunan iki üniversitenin sanayi destekli projelerine çok önem veriyor ve destekliyoruz. Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nde araştırma ve geliştirme konusunda yapılan çalışmalar oldukça güzel ve verimli. Girişimcilik konusunda önemli iller arasındayız. Ülke genelinde son yıllarda sağlık, ulaşım ve sanayide gözle görülür gelişmeler var. Eskişehir Sanayi Odası olarak ulusal ve uluslararası projelerle, AB sürecine hazırız” dedi.
Ayrıca, çevre konusunda duyarlılıklarını belirten Özaydemir, atık su arıtma tesisi ve arıtmadan çıkan çamurun değerlendirilmesi ile ilgili de detaylı bilgi verdi.
ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜK
Ziyaret sırasında Prof. Dr. Arzu Çiçek ise, Eskişehir’in raylı sistemler ve havacılıkta lokomotif bir şehir olduğunu, sanayideki gelişmeler ve çevresel duyarlılık konusunda yapılan faaliyetlerin şehrin yararına olduğunu belirtti. Prof. Dr. Çiçek, şöyle konuştu:
"Sanayi-üniversite işbirliği, ileri teknolojilerin kullanılması açısından çok önemli. Her yıl geleneksel hale gelmiş olan Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi hocaları ve öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin Eskişehir Sanayi Odası tarafından Proje Fuarı’nda sergilenmesi ve ödüllendirilmesi öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz açısından büyük motivasyona neden oluyor ve üretimde artış sağlıyor. Geçen yıl Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında yaptığımız araştırmaların bir bölümünü lisans projesi olarak öğrencimle birlikte proje fuarında sergiledik ve ödüle layık görüldük. Bu ödül bizim için büyük memnuniyet vericiydi."
HIZ KESMEDEN DEVAM
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir ve Prof. Dr. Arzu Çiçek, sanayide gelişmeler konusunda sınır olmadığını, Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmesi ve dışa bağımlılığın azaltılmasında, sanayicilerin ve girişimcilerin her konuda desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, ziyaretten duydukları memnuniyeti ve hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.