Geçtiğimiz yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) bulunan ve Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıldönümü anma törenlerinde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerine teslim edilen 57. Alay Sancağı Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’a sunuldu.
Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıldönümü anma törenlerinde YYÜ Öğrenci Konseyi’ne teslim edilen 57. Alay Sancağı Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman tarafından Van’a getirildi. YYÜ Senatosu’nda düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’a sunulan sancak 1 yıl süreyle üniversitede kalacak.
Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, yapılan başarılı çalışmalar nedeniyle 57. Alay Sancağı’nın YYÜ öğrencilerine teslim edildiğini ifade ederek, “Sancağın üniversitemizde olmasından dolayı çok mutluyuz. Çünkü Çanakkale birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin sembolüdür. Öğrencilerimizi yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Sancağı Rektör Prof. Dr. Battal’a sunan YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman ise yaptıkları çalışmalardan dolayı sancağın bu yıl kendilerine verildiğini kaydederek, “Bu sancak bir yıl boyunca üniversitemizde kalacak. Sancak fakülte ve yüksek okullarda sergilenerek öğrencilere tanıtılacak. Sancağın üniversitemizde olmasından çok mutluyuz” diye konuştu.