VAN (İHA) Van merkez Tuşba İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yılsonu sergisi düzenlendi.
Tuşba İlçe Halk Eğitim Merkezince 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan eserlerden oluşan sergi açıldı. Düzenlenen sergi açılışına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Kursiyerler ve aileleri katıldı.
Sergide kurdele kesimi öncesi açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “El emeği göz nuru ile yapılan işlemler özellikle bu tip çalışmalar iğne ile kuyu kazmaktır. Bu Halk Eğitim Merkezlerimizde çocuklarımız ile ilgili ve gelecek adına kendi emekleri ile dışarıdan satın aldıkları sağlığa zararlı malzemelerden çok çevre dostu olan özellikle üretmiş olduğunuz bu malzemelerle hem çocuklarımız evlenecekler ve evde kullanılacak birçok malzeme var, hem de bunlar ev ekonomisine katkı sağlamış olacaklar.Bizlerde meslek edinme kurslarıyla nasip olursa Tuşba Kültür Merkezi ve Kadın Merkezimizi oluşturduğumuzda yine sizlerle bu tür faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Emeği geçen bütün kardeşlerimizin bu güzel sergisini tebrik ediyor daha güzel sergi ve mekânlarda birlikte olmak üzere kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Konuşma ve kurdele kesiminin ardından Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçeve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani kursiyerler tarafından hazırlanan sergiyi gezdiler.