Nermin UÇTU/MANİSA, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, HDP Salihli parti binasından mühürsüz oy pusulası çıkmasının, seçimde hile hazırlığı içinde olduklarını gösterdiğini söyledi.
Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından ihbar üzerine Salihli HDP İlçe binasında dün sabah yapılan aramada, 164 mühürsüz, siyah beyaz A3 kağıdına basılı oy pusulası bulundu. Oy pusulalarının parti binasından çıkması tepkilere neden oldu.
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Ben bu olayın tüm Türkiye'de ihbar olarak kabul edilmesini istiyorum. Savcılar gereğini yapmalıdır. Bunlar tescilli hırsız, hile yapmada tescilli bir parti. Daha önce Güneydoğu Anadolu'da sandıklarda nasıl oy kullanıldığını biliyoruz. Orada hile yapıldığını biliyoruz. Vatandaşın imzasını alıp, HDP'ye mühür bastırdıklarını biliyoruz. Manisa'nın bazı ilçelerinde PKK'lılar var. Bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir problemimiz yok. PKK'ya, HDP'ye, KCK'ya karşı duyarlı olmak zorundayız. Vatandaş da duyarlı olacak. Gereği yapılmalıdır. Tüm Türkiye'de ihbarlar oldukça savcılık kanadıyla bu operasyonlar devam edecek. Her bina aranır, Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse dokunulamaz değildir. Biz bazı mahallelerde hala tehditle, psikolojik baskıyla oy istendiğini biliyoruz. Artık vatandaşımız bunlara prim vermeyecek. Bunlar farklı fikirlere tahammül etmeyi öğrenecekler. 'Ben insanlara baskı yaparım, oy alırım.' Yok öyle yağma, Türkiye büyük bir devlettir. Manisa'nın her yerinde, Türkiye'nin her yerinde sandık güvenliği sağlanacak. Emniyet teşkilatımız, gerekli birimler tedbirleri alıyorlar. Maalesef bunun açıklamasını HDP'lilerin yapması gerekiyor. HDP ilçe binasında oy pusulalarının ne işi var. Parti binasında niçin oy pusulası barındırırlar. Parti binalarının her dakika aranmaları mümkün değil. Savcılıktan izin alınması gerekiyor. Bunların hile yaptıkları, hile yapmaya meyilli oldukları bellidir. Bu konular çok ciddi araştırılmalıdır" diye konuştu.
"OY KAYBI ENDİŞLERİ VAR"
HDP'nin Doğu'daki vatandaşlara baskı yaptığını öne süren Özdağ, oy kaybından endişe duyduklarını kaydetti. Özdağ, "HDP'ye baskıyla, tehditle oy veren vatandaşlarımız oy vermeyecektir. Oy veririz barajı aşarlar, silahı bırakırlar diye oy verenler de vardı. Oradaki Kürt kardeşlerimiz şimdi onlara oy vermeyecekler. HDP'nin oy kaybı endişesi var. Müzakere diyorlar, neyin müzakeresini yapacağız. Bayrağa, İstiklal Marşı'na saygıları, tahammülleri yok. Bunlar Türkiye'yi Saddam'ın Irak'ı zannediyorlar herhalde" dedi.

FOTOĞRAFLI