Isparta Genç İş Adamları Derneği(IGİAD), "Türkiye ve Dünya Ekonomik Beklentileri ve Risk Yönetimi" konulu seminer düzenledi.
Seminere genç iş adamları, iş adamları dernekleri yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra, Isparta Ticaret Odası (ITSO) üyeleri katıldı.
IGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan seminerde yaptığı konuşmada, günümüzde ticaret kurallarının sürekli değiştiğini, bu kurallar içinde işlerin yürütülmesinin zorlaştığını belirterek, "Dikkat etmek zorunda olduğumuz bir çok ekonomik değişkenle mücadele ediyoruz. Bu değişkenlerin içinde en çok dikkat edilmesi gereken başlık ise para piyasalarını oluşturuyor. ABD’ den gelecek en küçük bir veri, kurlarda dalgalanmaya, faiz oranlarında değişime adeta kelebek etkisiyle, tüm dünyanın rengini ve algısını değiştirebiliyor. Reel sektörün istikrarı ise bu piyasalardan gelecek haberlere bağlı kalıyor. İşte bu sebeple biz reel sektör temsilcileri, sıkı bir şekilde para piyasalarını takip etmek zorunda kalıyoruz" dedi. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Gökdoğan, iş dünyasının birbirinden değerli dernekleri ile bir arada olmasının çok anlamlı olduğunu kaydeden Gökdoğan, "Bu birlik ve beraberlik her alanda işbirliği içinde devam etmeli. Biz STK’lar olarak Isparta için sivil insiyatif platformu oluşturup, ülkemiz ve Isparta için faydalı olmak adına var gücümüzle çözüm odaklı çalışmalıyız" diye konuştu.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen de iş hayatına yönelik sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bu tür seminerleri her zaman destekleyeceklerini belirtti. Başdeğirmen, yeni dönemde teşvik sisteminde önemli değişikler olacağını vurgulayarak, Isparta’nın bundan etkin biçimde faydalanması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.
ALB Menkul Genel Müdürü ve ekonomistler Volkan Kuğucuk ile Behçet Türkeş’in sunumlarının ardından günün anısına IGİAD Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan tarafından seminere sponsorluk yapan ALB Menkul Değerler Firması Genel Müdürü Tuncay Karahan’a minyatür halı plaketi hediye edildi.