Bayraklı’da 36 metrelik cami minaresinin rüzgar nedeniyle devrilmesi sonucu evsiz kalan aileye, Bayraklı Belediyesi’nden yardım eli uzandı.
Bayraklı Cengizhan Mahallesinde yer alan Şafak Camiinin 36 metre uzunluğundaki 18 yıllık minaresi, geçtiğimiz ay şiddetli rüzgara dayanamayarak yanındaki evin üzerine devrilmişti. Olay anında evde kimsesin olmaması olası bir faciayı önlemişti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geçtiğimiz günlerde bölgeye giderek yaşananlar hakkında bilgi aldı. Karabağ, ilçedeki müteahhitler ile toplantı düzenleyip yıkılan evin en kısa sürede yapılması için bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Bu ailenin mağduriyetini yardımlaşarak birlikte çözeceğiz” dedi.
"YARDIMLAŞARAK ÇÖZECEĞİZ"
Minarenin yıkıldığı evde yaşayan vatandaşların zorda kaldığını belirten Başkan Karabağ, “Aileye gerekli yardımlarımızı yaptık. Mühendislerimiz evin durumu ile ilgili bir çalışma yapıyor. Bayraklı’da bulunan müteahhitler ile toplantı bir düzenleyeceğiz. Evin en kısa sürede yapılması için bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.