Almanya Demokratik İşçi Federasyonu, PEDİGA’nın Müslüman karşıtı hareketlerini protesto etmek için yarın gerçekleştirilecek “Köln Karşı Koyuyor” mitingine katılacağını açıkladı.
Almanya’da Müslümanlara karşı saldırılarda bulunan PEDİGA’yı protesto etmek amacıyla yarın Köln’de düzenlenecek “Köln Karşı Koyuyor” mitingine destek sürüyor. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nun (DİDF) mitinge katılacağını açıklamasının ardından mitinge destek veren sivil toplum kuruluşlarının sayısı 13’e yükseldi. DİDF Yönetim Kurulu tarafında yapılan yazılı açıklamada “İslam düşmanlığını kendilerine kalkan edinen çevreler bir kez daha göçmenlere, İslam ülkelerinden gelenlere ve sığınmacılara karşı nefreti körüklemek için yürüyüşler yapmaya hazırlanıyorlar. Ancak, Almanya’da halkın ırkçılığa karşı tepkisiz kalmadığı iki hafta önce Münih’te ve değişik kentlerde yapılan büyük gösterilerde görüldü. 5 Ocak Pazartesi günü başta Köln, Stuttgart ve Berlin olmak üzere değişik kentlerde bu ırkçı çevrelere karşı geniş katılımlı antifaşist eylemler yapılacak. Kiliseler, sendikalar ve antifaşist örgütler tarafından çağrısı yapılan eylemlere federasyonumuza bağlı bölge dernekleri de katılacaktır. İnsanlık düşmanlarına karşı düzenlenecek antifaşist eylemlere Türkiye kökenli göçmenler olarak bizler de zaman kaybetmeden yerimizi almalıyız. Gelişmeler, Almanya’da ırkçılıkla mücadelede bu yılın önemli bir yıl olacağını gösteriyor. Irkçılara karşı vereceğimiz en önemli yanıt, bizlerin kendi içimize kapanmaması olacaktır. Bu nedenle Türk kökenli göçmenler olarak bu mücadelede biz de varız diyerek, alanlara çıkarak Alman iş arkadaşlarımızla, komşularımızla, dostlarımızla birlikte her türden ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı olduğumuzu gösterelim. 5 Ocak Pazartesi günü Köln, Stuttgart ve Berlin başta olmak üzere antifaşist eylemlerin yapılacağı bütün kentlerde halklarını kardeşliği temelinde alanlara çıkalım” denildi.
Yarın PEDİGA’ya karşı yapılacak protesto gösterisi Köln’ün Deutz semtindeki Fuar Kulesi’nin altında saat 17.30’da başlayacak.